banner20

Seçimlere haftalar kala seçim meydanlarında söylenen sözler ülke gündemine oturuyor. Örnek mi? İşte size örnek. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yldırım, seçim çalışmalarında vatandaşların Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili sorularla karşılaştı.
Binali Yıldırım EYT'lilere cevaben, " Sabredin. Sizin sorununuzu biliyorum. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum" diyor.
Öte yandan sayın Yıldırım'ın aksine, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, " EYT diye bir durum söz konusu değil. Bugün Almanya'da emeklilik yaşı 67. Biz Almanya'dan daha refah bir ülke değiliz ki EYT'lilerin sorununu gündeme getirelim" açıklamasında bulundu.
Biliyorsunuz daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "EYT'liler ile ilgili bir çalışmamız yok, Bütçemiz bunu kaldırmaz. Bu ülkede genç yaşta emekli olunmaz. Bunları genç yaşta emekli edeceksin, sonra bir başka işte çalışacak yani çift dikiş maaş alacaklar" demişti.
Yine AK Parti de farklı farklı açıklamalar gündeme geliyor. Erdoğan, genel seçimlerden önce öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek göstergelerini vereceği sözünü vermişti. Hatta 24 Kasım öğretmenler gününde bu sözü tekrarlayarak, 100 günlük program içine aldığını söylemişti. Ancak bu 100 günlük süre seçimlerden önce doluyor. Bugüne kadar 3600 ek gösterge ile ilgili TBMM bir adım atmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan genel kurul konuşmasında, 3600 ek göstergenin seçimlerden önce çıkacağını söylemişti.
Bir diğer AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise, 3600 ek göstergenin seçimlerden önce çıkmayacağını açıklamıştı.
Durum böyle iken kamuoyunda 3600 beklentisi olan öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi memurlar hayal kırıklığına uğradı.
Bu açıklamaları yapan parti yöneticilerine en büyük tepki milletvekillerinden geldi. Vekiller, " önümüzdeki bu seçimlerde partimize en büyük kaybı milyonlarca memura 3600 ek göstergenizi vereceğiz sözünden sonra, şimdi bu sözün yerine getirilmemesi seçmenle bizi karşı karşıya getirmek değil de nedir" sözleri ile tepki gösteriyorlar.
Bu farklı açıklamalar yüzünden milyonlarca memur ve ailelerinin tepkisini alıyorlar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21