banner20

Öncelikle 15 Temmuz 2016’da hain Fetö Darbe girişiminde şehit olan askerlerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin ve geride kalan ailelerine sabırlar dileklerimi iletiyorum.

Tabiki ateş düştüğü yeri yakıyor.

Biz ne kadar taziye dileklerinde bulunursak bulunalım onların yüreklerindeki ateş hiçbir zaman sönmeyecektir.

Tersine her yıl 15 Temmuz’un yıl dönümünde Fetö Terörü örgütünün o gün yapmaya kalkıştığı darbe girişiminden dolayı maalesef o acıları bir kez daha artarak o anları yaşayacaklardır.

Söylenecek çokta söz yok aslında ne diyelim Rabbim onların kalbinde ki  acılarını dindirmesini nasip eder inşallah.

Malum o gün orada hayatını kaybeden 251 vatandaşımız şehilik mertebesnine ulaştılar ve 2196 vatandaşımızda gazilik rütbesini aldılar.

Allah herkese böyle bir makamı almayı nasip etmez .

Tek tesellimiz bu kardeşlermizin hem bu dünyada hemde ahirette Allah katında en önemli bir makamlarda kat ve kat sevaplar verilmesidir. 

Sonuç itibari ile bu makamlarda herkese nasip olmuyor.

Şimdi gelelim 15 Temmuz hain Fetö terör örgütünün 4. yıl dönümünde halkımızın demokrasiye sahip çıktığı ve Dünyaya büyük bir ders verdiği o günlerden bu zamana kadar bu terör örgütü ile ilgili verilen cezalara ve atılan adımlara bakalım.

Bu kapsmada ülke genelinde çok  önemli adımlar atıldığını iletelim.

Malum şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönemde " bunların inlerine kadar gireceğiz" açıklaması yapmıştı.

İşte bu kapsamda Fetö Terör Örgütü ile ilgili ceza alan ve tutuklu kişilerle ilgili en son resmi açıklamayı da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yapmıştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuşmasında Fetö’den tutuklu ve hükümlü sayısının 31 bin 88 olduğunu açıklamıştı.

5 Temmuz itibarıyla FETÖ’den tutuklu sayısı 7 bin 882, hükümlü sayısı 21 bin 605 olmak üzere toplam 29 bin 487’ye geriledi.

Fetö dosyalarında, darbe suçu nedeniyle anayasayı ihlalden 71’i general, bin 198 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, bin 29 sanığa ise müebbet verilirken, 2 bin 608 kişi ise beraat ettiğini söyledi. 

Şimdi bu haberleri duyunca çok seviniyoruz hatta adalet yerini buldu diyoruz .

Ama özellikle bu 4 yıllık zamandan sonra bazı olaylardan ve çıkan olumsuz haberlerden sonra 15 Temmuzda şehit olan vatandaşlarımızın bile ruhunu sızlatacak olaylarla karşı karşıya geldik.

Malum hatırlayanlar bilir Ak Parti Gaziantep Eski Milletvekili Şamil Tayyar bir açıklmasında ülkemizde Fetö Borsası olduğunu ve burada da birilerinin sorumlu olduğu açıklaması ö dönemde bomba bir haber olarak gündeme gelmişti.

Yine bu açıklamalar sonrası geçtiğimiz günderde aynı zamanda bizimde meslektaşımız olan Şamil Tayyar’ın Ak Parti Genel Merkezde önemli bir atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Ne yalan söyleyeyim bu atama beni heyecanlandırmıştı ve çok umutluydum.

Sebebi ise başta bu Fetö borsası ile mücadele edeceği düşüncesine varsamda çok kısa bir zaman sonra Ak Parti Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bizim düşüncelermizde tabiki hayal oldu.

Yani demek istediğim şu özellikle Fetö Terör örgütüne üye olan alenen destek veren iş adamları ve bazı önemli konumda olan bürokratların birlerinin kollması ve hamili yakını olması sebebiyle bu noktada hukuk karşısında cezalandırılmaması halk nazarında da çok büyük tepkiler çekmektedir.

Buna benzer olaylar Bursa’da yaşanmaktadır. Hem iş adamları noktasında hemde bürokraside bazı kripto Fetö Terör örgütü üyelerinin birileri tarafından hala kollanarak önemli yere getirilmesi için canla başla çalışmaların olduğu iddia ediliyor.

İşte bu kaspamda Bursa’a özellikle Büyükşehir Belediyesinde bazı iddialara göre Fetö’cu çalışanlarla ilgili sıkıntılı kişilerin olduğunu aktaralım.

Malum şimdiki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı eski İnegöl Belediye Başkanı Allinur Aktaş’ında 17/25 öncesi ve sonrasında Fetö Terör Örgütü ile ilgili bağı olduğu ve onlara destek verdiği iddia edildi.

Hatta bu destek sonrasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapıldı diyenler bile vardı.

Zaten sosyal medyada Başkan Alinur Aktaş içinde bazı Fetö Terör örgütü üyeleri ile ilgili yemek yerken ve yurt dışına gittiği yerlerle  ilgili bazı fotoğraflarda paylaşılmıştı.

Hatta o dönem İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş için İnegölün sosyal medya fenomeni olan  Twetter da Fethi Vacip isminde birisi paylaşımında ’17 /25 ARALIK SONRASI BU ÖRGÜTE HİZMET EDEN HERKES FETÖCÜDÜR TERÖRİTİR’ diye bir paylaşım yapmıştı.

Tabiki bunlar söylenen iddalar …

Şimdi ben bunları neden yazdığımıda söyleyelim çünkü biraz sonra size aktaracağım iddilar var.

Ve bu iddialar yenilir yutulur tarzında açıklaması zor iddilar olduğunu akatarayım.

Hatta size bu yazıda ismini yazmayacağım ama Bursa Büyükşehir Belediyesinde öyle bir isim varki bürokrat olarak görev yapan ve bir konuşmasında ‘Ben bu adamların çİğerini bilirim,ciğerini,ben bu adamlarla 10 ay oturup kalktım’ diyerek açıklama yaptığı bendeki videoda mevcuttur.

Zaten zamanı  ve vakti saati geldiğinde bu videoyu’da tüm kamuoyuna açıklayağım.

Ha sonrasında yetkili merciler gerekli işlemleri yapar inşallah.

Evet gelelim yazımızın konusuna….

İdialar o dur ki Busra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bazı çalışanlarının Fetöcu olduğu ve korunduğu söyleniyor.

İşte size idda edilen bu 3 isimle ilgili detayları sizlere aktarıyrum.

Listenin ilk sırasında enteresan bir kişi var.

İsmi Alper Bayrak!

Şimdiki Bursa Büyükşehir Belediyesinde Strateji Geliştirme Şube Müdürü (Vekili) olarak görev yapıyor.

Bundan önce sıradan bir memur olan Alper Bayrak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduktan sonra direk olarak kendisine bağlı müdürlüğe atıyor yani arada hiçbir daiare başkanı muhatap yok nedense…

Çok enteresandır bu şube müdürü hangi vasfı varsa yine Başkan Alinur Aktaş’ın iddialara göre kollamasıyla ve sahip çıkmasıyla Besaş Yönetim Kurulu Üyelİğine alınıyor.

Zaten belgelere bakınca sizde göreceksiniz.

Şunu söylebilirsiniz Necmi bey ne var bunda diye?

Hemen açıklayalım….

İddialara göre bu kişi İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra sakıncalı birisi olduğu memur olamaz diye kırımızı liste olduğunda görevden alınması gerektiği Belediyeye gönderilir.

Ama ne enteresandır ki bırakın memurluğu işten atılması gereken bir kişi olduğu yerde yüksemeye devam eder. 

Hatta yine bu Alper Bayrak denen kişinin  2 abisinin iddialaraa göre Fetö Terör Örgütüne üye olmakatan arandığı ve hala kaçak olduğu söyleniyor.

Zaten bu kişinin sosyal medya özellikle Twetter paylaşımınlarında baktığınız Ak Parti hakkında sıkıntılı payalşımları beğendiği ve bundan önceki yıllarda ise bazı paylaşımları yaptığı ve sildiği iddia edildi.

Bununla ilgili de gerekli belgeleri sizlere sunuyorum.

Şimdi gelelim yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduktan sonra alel acele Mustafa Kemalpaşa Belediyesinden Büyükşehir Belediyesnine acilen transfer olan ve kripto Fetçö’cu olduğu iddia edilen Önder Balta ve Bülent Bay adında ki memurlara! 

Öncekikle Bülent Bay isminde başlayalım konumuza.

Dönemin Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan zamanında İnsan kaynakları müdürü olarak görev yapmış.

Çok enteresan bir kişi olan Bülent Bay askeriyeden subay rütbesinde görev almış ama sonrasında Belediyeye geçiş yapmış bir kişi.

O dönem iddilara göre belediyede çantasında silahla gezen, herkesi fetö ağzı ile takip ettiğini ve fişlediğini bağıra bağıra söyleyen birisi.

Fetö terör örgütüne sempatisi herkesçe bilinen Bülent Bay ö dönem valilik uyarısına rağmen fetö ait okulları hakkında işlem yapmayan Bursa ‘da 2 Belediye vardı.

Birincisi ö dönemde Mustafakemalpaşa Belediyesi diğeri ise İnegöl Belediyesi ve o dönem Belediye Başkanıda ne tesadüfki Alinur Aktaş karşımıza çıkıyor.

İşte bu esrareniz Bülent Bay adındaki kişi 15 Temmuz hain Fetö Terör Örgürü olduktan sonra Bursa Valiliği, Kaymakamlık kararı ve Kyk kararı ile açığa alır.

Ama aylarca açığa alınan bu kişi artık kimleri devereye soktuysa sonrasında yine Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafında tekrardan işe iade edilir.

Çok enteresandır bu kişi görevine bir gün bile işe başlamadan raporlar filan alarak yerel seçimler sonrası yeni Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar geldikten sonra kendilerine yer bulmaya çalışırlar ve o yeride bulurlar.

Tamin ettiğiniz gibi bu kurumda Bursa Büyükşehir Belediye olur.

Yine karşımıza Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çıkar bu kişinin alınması için talimat verir ve Bülent Bay Buski’de Personel İşleri Şube Müdürü olarak göreve başlar.

Ha ayrıca en kritik göreve gelmeside banada manidar geldi.

Sizce?

Kediye ciğer amet etmek gibi bir şey!

Analdınız siz konuyu….

Gelelim bir başka Bursa Büyükşehir Belediyesine geçiş yapan ve Fetö’cu olduğu iddia edilen kişi Önder Balta ismine.

Bu kişide dönemin Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın özeel kalem müdürü olarak görev yaptı.

O dönem Önder Balta ile ilgili hakkında bir çok şey yazıldı cizildi.

Hatta yine yukarıda yazdığım Bülent Bay gibi Önder Balta’da hem Valilik hem Kaymakamlık ve Kyk kararı ile o dönemde 12 kişiden birisi olarak açığa alınan isimlerden birsiydi.

Oda nasıl bir bağ kurdu ise aylar sonra tekrardan görevine döndü.

Çok enteresandır Önder Balta’da yerel seçimler sonrası oda kendine yer bulmak için yer arar ve sonunda oda Bursa Büyükşehir Belediyesine Başkan Alinur Aktaş’ın talimatı ile geçiş yapar.

Hemde ne geçiş…

Direk görev yeri olarak Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Aymet Bayhan’ın yardımcısı olarak göreve başlar.

Yine bu Önder Balta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası eski İstanbu Valisi ve Fetö’dan ceza alan Hüsnü Ayni Mutlu ile fotoğraf çekilip açıklamasına da ‘’Dostlar Divanı toplantısında ‘deyip yayınlması da akıllarda başka soru işareti getiriğini akataralım.

Gerci bu yazımı yazdığımda bu görevlendirme ile ilgili Ayhan Bayhan’ı aradım ama hem koronaviristen geçmiş olsun dileklerimi iletecektim hemde bu kişinin hangi görevde çalıştığını ama telefona bakmadığı için teyit ettiremdim.

Neyse…

Sonra bana döner yazıyı olunca! 

Ayrıca yine bu iki isim Önder Balta ve Bülent Bay’ın sessiz sedasız yurt dışına gittikleri ve bazı Fetö’cularla görüştüğü iddia edildi.

İşte size Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Fetö’cu olduğu iddia edilen ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın oluru ile göreve alınan kişilerle ilgili bazı belgeleri ve bilgileri sizlere akatardım.

Öncelikle ben haktan ve adaletten yana bir gazeteci olarak bu yazıklarımdan dolayı kimsenin ekmeği ile oynamak derdinde olmadığını ifade etmek isterim.

Ama yaşaadığımız bu kadar kötü olaylardan sonra her kim bu devletimize ihanet ettiyse cezasını da çekmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yoksa 15 Temmuz hain Darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehitlk mertebesine ulaşırken birileride burada zevk vefa içersinde makam derdiyle sefa süfecekse ve hala Fetö terör örgütene destek veriyorsa artık tuz kokmuştur.

Bizler Bursa’nın vicdanı olarak bu konuları yazıyorum. 

Belki de bu yazdıklarımızın ne kadar doğru olduğu ilerde ortaya çıkacak.

Belki beni  yine tehdit edecekler. 

Belkide benim bu yazım  benim sırtımda ölünceye yük küfesi olacak varsın olsun.

Önemli değil…

Bizler bu vatan için şehit olmaya hazırız .

İşte bu kapsamda ben inanıyorumki bu yazdıklarımdan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere Bursa’nın Bakanı olarak Hakan Çavuşoğlu’nun bu yapılan yanlışlıklarla ilgili kim veya kimler yanlış işler içinde  ise gerekli kavuşturmanın açılaçağını düşüyorum.

Yazımın başında dediğim gibi iddialara göre Bursa Büyükşehir Belediyesindeki üst düzeydeki börokratın Fetö terör örgütü ile ilgili yaptığı açıklanının videosunu da gerekli yetkilere vermeye hazırım.

Zaten ilerlayen günlerde bu belgeyide tüm kamuoyuna sosyal medyada açıklayacağım.

Ha ara unutmadan Fetö’cu ve sabıkalı Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğluna  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'ın yaptığın imar kıyakları ve gazetesnine yatığın milyarlık desteklerden dolayı da 15 Temmuz şehitlerimizin kemiklerinin sızlağınıda iletelim.

Hani Başkan Aktaş hakka ve hukuka çok riayet eder ya onu hatırlatak için yazdım.

Bakalım bu yazdıklarımızdan dolayı eski sorduğumuz sorulara cevap vermediği gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yine kafasını kuma gömmeye devam edecek mi?

Yoksa bu sorduğmuz sorulara ilgili gerekli açıklamaları ybizlere yapacak mı hep beraber göreceğiz.

Ben ümitliyim ve ümidimi hiçbir zaman kaybetmedim.

Bakalım ilerleyen günlerde nelerle karşı karşıya kalacağız.

Bizden şimdilik bu kadar….

film izle - film izle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21