Bursa'da yerel seçimler yaklaşırken,  partilerin seçim çalışmaları iyice artmış durumda.

Özellikle AK Parti bu anlamda, 10 ekiple Bursa’yı karış karış gezmeye devam ediyor.

Bursa’da ki seçim çalışmalarından bahsetmeden önce, başka bir konuyu sizinle paylaşmak isterim.

Malum Dünya gündeminde de geniş yerel alan Yeni Zellanda’da bir caninin bir camiye girerek, orada ibadet eden 40 Müslümanı şehit etmesi, her yerde konuşulmakta.

Bizlerinde bu hunharca terör eylemini işleyen kişiyi ve arkasında ki karanlık güçleri kınadığımızı belirtmek isterim.

Nasıl ki Dünyanın bazı ülkelerinde terör saldırıları olduğunda, tüm Dünya ayağa kalkıyorsa, (Fransa'da Dünya liderlerinin yürüdüğü gibi) şimdi de,Yeni Zellanda’da terörizme hayır diye tüm ülkelerin başkanlarının bu insanlık dışı kanlı cinayetler için bir yürüyüş yapması gerekmektedir.

Yoksa ölen kişi, gayrimüslüm olunca insan, olmayınca farklı değerlendirmenin de insanlık dışı bir tutum olduğunu ifade etmek isterim.

Bu anlamda Yeni Zellanda’da ölen Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dilerim.

Gelelim yerel seçimler öncesi, Bursa'da neler yaşandığına...

Bursa'da yerel seçimlere, 2 haftadan az bir zaman kaldı.

Özellikle AK Parti'de, Bursa için bazı özel programlar yapılarak, Bursalı seçmeni etkileyecek, önemli Bakanların Bursa'ya geldiğini görüyoruz.

İşte bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da Bursa'ya gelerek, onun için hazırlanan programlara katıldı.

Bende bu gerçekleştirilen bazı programlara davetli olarak katılım sağladım.

Bunlardan birisi de, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde STK’lar, muhtarlar, şehit ve gazi ailelerinin katıldığı sabah kahvaltı programıydı.

Öncelikle katılımın iyi olduğunu ve Bakan Süleyman Soylu'nun program salonuna ve program bitişinde arabasına gidinceye kadar kalabalıktan ötürü en az yarım saatlik bir gecikme yaşadığını aktaralım.

Bu gecikmenin sebebi ise Bakan Soylu'nun, insanların fotoğraf çektirme isteklerini kırmaması oldu.

Tabi ki bizlerde, bu ortamda bir boşluk bularak, Bakan Soylu ile ayaküstü bile olsa hasbihal etme fırsatı bulup, sonrasında bizlerde fotoğraf çektirdik.

Gelelim Bursa'daki programda Bakan Soylu'nun neler konuştuğuna?

Öncelikle Bakan Soylu, bu programda ülkenin içinden geçtiği sürecin analizini yaparak, bir değerlendirmede bulundu.

Sonrasında ses tonunu yükselterek, bu ülkeyi bölmek isteyen başta PKK ve ona destek veren ülkelerle ilgili bazı konularda önemli açıklamalar yaptı.

Özellikle HDP'nin, PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu ve PKK'ya başta Amerika’nın ve bazı Avrupa ülkelerinin de destek verdiğini ifade etti.

Hatta konuşmasında, ülkemizde yaşanan terör olaylarının, 2018 itibari ile nerdeyse yok sayılabilecek konuma geldiğini açıkladı.

Bu açıklama sonrası bana göre de Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olduktan sonra, terör olaylarında ciddi düşüş yaşandı.

Hatta Bakan Soylu neredeyse her hafta Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da ki sınır bölgelerine gide gele, oraları karış karış öğrendiğini iletelim.

Bakan Soylu, bir bakıyoruz Hakkari’de, bir bakıyoruz Şırnak’ta, bir bakıyoruz sınırda askerlerle birlikte. Denetlemeler yapıyor ve halkın dilek ve isteklerini dinliyor.

Tabi ki bu yakın ziyaretler ile başta emniyet güçlerinin ve askeri kolluk güçlerinin orada yalnız olmadığı ve devletin her zaman onların yanında olduğu hissini de hem bölge halkına, hem de polisimize ve askerimize vermektedir.

Olması gerekende budur...

Yine bu uygulamayı devam ettiren Bursa'nın da yakında tanıdığı şimdiki Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nında, neredeyse her hafta  Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki illere giderek, oradaki askerin, polisin ve bölge halkının sıkıntısı ve sorunları ile yakından ilgilendiğini görüyoruz.

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği Hakkari Mitingi öncesi, şehri ve mitingin yapılacağı bölgeyi yakından incelediğini sosyal medyadan görmüş olduk.

Bakan Soylu konuşmasında, özellikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a destek verilmesi gerektiğini ve bu destek sonrası kendisinin emrinde olduğunu tüm konuklara ve izleyicilere söyledi.

Hatta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş için onun emrindeyim sözünü özellikle 3 kez tekrarladığını iletelim.

Sonuç itibari ile genel siyasetten de bahseden Bakan Soylu, yine kedisi için yapılan başta Mustafakemalpaşa ve Mudanya’da ki programlara katıldı.

Ayrıca bu programlar sonrası halkın daveti üzerine Karacabey’e geçen Bakan Soylu, Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan içinde Karacabeyliler’den destek istedi ve Ali Özkan'a sahip çıkın mesajını iletti.

Bu programlarla ilgili bazı noktaları da sizlere aktarmak isterim.

Özellikle Bakan Soylu'nun gittiği yerlerden birisi olan Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Murat Ünal, bunda önce Demokrat Parti zamanında siyaset yaptığı Bursa'da ki arkadaşlarından birisidir.

Yine bu kapsamda Bakan Soylu'da bazı teşkilatçı siyasetçiler gibi, zamanında siyaset yaptığı arkadaşlarını yanından ayırmayan bir kişidir.

İşte bu kapsamda yine geçtiğimiz yıllarda, AK Parti'den Bursa Milletvekili Adayı olan Harun Akın'da, İçişleri Bakan Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Yine daha önce Demokrat Parti'de siyaset yapan Feridun Özyüksel ise Ak Parti İl Yönetiminde İl Yöneticisi olmasına rağmen, bu yerel seçimlerde meclis üyeliği adaylığı için istifa etti. Muhtemelen seçim sonrasında, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı olarak karşımıza çıkacak siyasetçilerden diğeridir.

Bu notları ayrıca sizlere aktarmak istedim.

Yine Bakan Soylu'nun özellikle Mustafakemalpaşa ve Mudanya’da gerçekleştirdiği programlarda, binlerce kişinin meydanlara sığmadığını ve Soylu'nunda, bu tablodan dolayı Bursa’dan mutlu ayrıldığını söyleyebiliriz.

Özellikle CHP'de olan Mudanya’dan, Bakan Soylu'nun bu mitinginden sonra Cumhur İttifakına ciddi oy çıkacağını ve aday olan Dr. Murat Ünal'ın Mudanya’yı kazanabileceği konuşulmakta.

Tabi ki bu yorumların karşılığını 31 Mart gecesi sandıktan çıkan sonuç belirleyecek.

Sonuç itibari ile AK Parti'nin en etkili Bakanlarından birisi olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir güne sığdırdığı 4 program ile Bursa rüzgarı estirdiğini ve bunun sandıkta etkili olabileceğini iletelim.

Ne diyelim daha seçime çok gün var beklemeye devam....

         BURSA'DAKİ GİRESUNLULAR CANİKLİ İLE BULUŞTU!

Geçtiğimiz günlerde yine özel bir program için davet edildim.

Bursa'da yaşayan Giresunlular Dernekler Birliği’nin düzenlediği STK, iş adamları ve bürokratların katıldığı bir davete gittim.

Bu özel programın konuğu ise eski Başbakan Yardımcısı şimdi ki Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli idi.

Bende bir Karadenizli olarak bu programı izledim ve notlarımı aldım.

Özellikle bu programı düzenleyen Bursa Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Yılmaz Özdemir ve yönetimini tebrik ediyorum.

Güzel bir program yapıldığı için...

Bu özel programa Ak Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Osman Mestan ve Ahmet Kılıç'ta katıldı. Ayrıca bizimde yakından tanıdığımız AK Parti eski milletvekillerinden Giresunlu Zafer Hıdıroğlu'da vardı.

Bu özel programa siyasi partilerden AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Mustafa Sayılgan, Tuncay Kiraz, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi SKM Başkanı Mustafa Ateş, MHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Bozkurt, MHP Osmangazi Meclis Üyesi Korkut Aktaş, Üzeyir Aktaş ve kusura bakmasınlar ama isimlerini unuttuğum diğer konuklar katıldı.

Bursa Giresunlular Dernekleri Başkanı Yılmaz Özdemir konuşmasına, bu programa katılan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye teşekkür ederek başladı.

Sonrasında yerel seçimlerle ilgili başta Cumhur İttifakında yer alan AK Parti ve MHP’nin, meclis üyeliklerinde kendi arkadaşlarına yer vermesinden ötürü teşekkür etti.

Bu konuşma sonrasında mikrofonu AK Parti Bursa eski Milletvekili Zafer Hıdıroğlu aldı.Konuşmasında Hıdıroğlu, 1974 yılında Bursa'ya okumak için geldiğini ve o dönemden beri Bursa'da yaşadığını aktardı.

Ayrıca AK Parti olarak bu yerel seçimlerde kendi hemşehrilerine yer verdiklerini ve Osmangazi Belediye Meclis üyesi olarak 3 kişiyi, Gemlik Belediyesi’nde ise 5 arkadaşlarını meclis üyesi adayı olarak gösterdiklerini söyledi.

Ayrıca Osmangazi İlçesi Emek Mahallesi’nde yaşayan hemşehrileri için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın çok çalıştığını söyledi.

Özellikle başta pazaryeri, sağlık ocağı, mahalle konağı ve kamulaştırma ile ilgili Emek halkı üzerinde çok hakkı olduğunu ve bundan sonrada destek vererek, daha da hizmet etmeye devam edecektir dedi.

Konuşmasını çok uzatmayan Hıdırıoğlu, başka Türkiye olmadığını, çocuklarımıza daha yaşabilir bir Türkiye bırakmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Bu konuşma sonrasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'da kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Dündar, hizmette ayrımcılık yapmadıklarını, dün olduğu gibi bugünde, yarında,  Osmangazi'ye hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç programa katılanlardan oy isterken, diğer AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan ise Giresun’un çok güzel bir il olduğunu ve orada 3 gün kaldığını anlattı.

Ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan konuşmasında, Giresun’la ilgili yazdığı şiiri okuyarak, programa katılan kişilerden alkış aldı.

Bu konuşma sonrası Eski Bakan, şimdi ki AK Parti Bursa Milletvekili  Efkan Ala ise, Cumhur İttifakı için oraya gelen herkesten oy istedi ve bu seçimlerin ne kadar kritik bir seçim olduğunun vurgusunu yaptı.

Gelelim son konuşmacı olarak, bu gecenin özel misafiri Giresun’un yetiştirdiği devlet ve siyaset adamı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin konuşmasına.

Bakan konuşmasına, Giresun’un markası olan fındık politikasında neler yaptıklarını anlatarak başladı.

Hatta bu konuyla ilgili bazı rakamları, orada bulunan kişilere katardı.

Konuşmasında Türkiye'de 1993-2002 yılına kadar ortalama 230 bin ton fındık ihraç edildiğini ve buradan alınan paranın ortalama 580 milyon dolar olduğunu söyledi. O dönemde fındığın kilosunun 1,25 dolar olduğunu hatırlattı.

Bu sürecin 2002'den sonra, 1 kg fındığın kilosunun 2,70 dolara çıktığını ve neredeyse ihracat parası olarak 1,5 milyar dolara çıktığını ve 17 yıldır sürecin böyle olduğunu söyledi.

Bakan Canikli konuşmasında, ülkenin kaynaklarının nasıl kullanıldığının göstergesi olarak bu fındık konusunu aktardı.

Bunun için, bu yerel seçimlerin beka meselesi olduğunu hatırlattı.

Özellikle bu yerel seçimde bazı sıkıntılar yaşanırsa, ülkenin bazı yatırımlarının olmaması veya yapılamamasından dolayı beka sorununu ortaya çıkacağını söyledi.

Ve bir programda burada bitmiş oldu.

Bizi bu özel programa davet eden, Bursa Giresunlular Dernekleri Başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.

Selam ve Dua ile,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.