Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi Mehmet Şafak Sarı

2.'İNCİ ULUSLARARASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ VE FUARI SONA ERDİ

Yıldız, “10’dan az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmet bedelleri için ödeme desteği veriyoruz. 2018 yılı rakamlarına göre tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına 28,42 TL, çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 32,48 TL destek verilmektedir. Ayrıca, 10’dan fazla çalışanı olan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, 3 sene boyunca sürekli iş göremezlik veya ölüm ile sonuçlanan iş kazası yaşanmaması halinde bu işyerlerimiz için çalışan başına işsizlik sigorta prim oranının yüzde 50 oranında azaltılmasıyla ilgili desteğimiz de 1 Ocak 2019 itibari ile uygulamaya başlayacak.Söz konusu teşvikten çok sayıda işyeri yararlanacak” diye konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KONGREDE BULUŞTU

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen kongreye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sektör temsilcileri, iş güvenliği uzmanları gibi yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Kongrede, teknolojinin etkisiyle gelişen ve değişen dünyada iş sağlığı ve güvenliğinin kazandığı öneme dikkat çekildi. İş sağlığı ve güvenliğinin çalışan, işverenin yanı sıra hizmetlerden yararlanan kişiler için de önem kazandığı belirtildi.

“ÖNCE İNSAN”

İş kazalarının önlenmesinde muhtelif para cezaları ve idari yaptırımların köklü çözüm getirmediğini söyleyen Yıldız, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulabilmesi için sabırlı davranılmasını gerektiğini vurguladı. Yıldız, “Bir taraftan girişimcilik desteklenirken diğer taraftan insana yakışır iş fırsatları da sunulabilmelidir. İşin insana ve insanın işe uyumu göz ardı edilmemelidir. Önce insan diyen, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatını inşa etmek hepimizin en öncelikli görevlerinden biri olmalıdır” dedi.

Türkiye’de 2012 yılında İş Kanunundan bağımsız olarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yayımlandığını anımsatan Yıldız, “Kanunun yayımlanması ve ilgili alt mevzuat yapısının oluşturulması ile ülkemizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda çağdaş ülkeler düzeyine gelmesi açısından önemli bir adım atılmış, bir dönüm noktası olmuştur” ifadelerini kullandı.

Yıldız, bu kanun ile tüm çalışanların aynı şemsiye altında toplandığını belirterek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalarda çalışanların görüşlerinin alınması ve karar alma sürecine katılımlarının sağlanması gibi ilkelerle önleyici yaklaşımın uygulamaya konulduğunu kaydetti.

“ERKEN UYARI SİSTEMİ OLUŞTURDUK”

Teknoloji değiştikçe ve sektörler farklılaştıkça iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının da bu değişimlere ayak uydurması gerektiğinin altını çizen Yıldız, “Bu noktada, dijital dönüşüm uygulamalarından faydalanarak, iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemek için çalışmalar yürütmekteyiz. Sistem yaklaşımına uygun olarak bünyemizde, işyerleri ve kurumlardan alınan veriler ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi kurulmuştur. Bu kapsamda, karar destek sistemi ve tahminsel modelleme yöntemleriyle iş kazası ve meslek hastalığı erken uyarı sisteminin kurulmasına yönelik çalışmaktayız” diye konuştu.

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ PLANLARINA DÂHİL EDİLMELİ”

İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı uyarınca çalışanlarına sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunması konusunda işverenleri desteklediklerini belirten Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

“İş sağlığı ve güvenliği kültürünün ülke çapında geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdürme noktasında bizler kararlıyız, ancak bu alanda büyük değişim için tüm tarafların aktif desteğine ihtiyacımız vardır. Lütfen iş planlarımıza iş sağlığı ve güvenliğini dâhil edelim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
health 5 yıl önce

böbreğini satmak istiyor musun?
kiney için satın alma tutarı: $ 500,000,00 ABD doları, karaciğer: 350.000,00 ABD doları
bizim hastane web sitemizi görüntüleyin ve bize ulaşın, sadece ciddi bir organ donörüne ihtiyacımız var
hastane sitesi: www.skylinehealthinc.com
Hastane adresi: 211 Skyline Dr. Beyaz Somon. WA 98672
Email: [email protected]
hastane WhatsApp: +1 (209) 379 5972

Avatar
doktor dogan 5 yıl önce

Lütfen dikkat,

Bu, genel halki bilgilendirmek için Saglikli ve% 100 ciddi olan Bay veya Bayan
Böbreklerine bagista bulunmak acilen Dr. Dr.
Guray Dogan Sesçuk, Cerrahi Hastanesinde Nefrologum ..
Böbrek nakli için burada olan bir sürü hastamiz oldugu için. Dir-dir
Nedeniyle böbrekinizi para için bagista bulunma firsati ariyorsaniz
Mali bozulma, Hastanemiz Böbrek Cerrahisi / nakilde uzmanlasmistir.
Ve diger organ tedavileri için de, böbreklerin satin alinmasi ve nakli ile ilgileniyoruz
Yasayan ve saglikli bir donörle birlikte. Böbreklerimiz için 500,000.00 USD teklif ediyor,
Böbrek bagisiyla ilgileniyorsaniz veya ilgileniyorsaniz lütfen tereddüt etmeyin
E-posta ile bize ulasin: ([email protected])

Saygilarimla ...
Dr.Guray Dogan Sescuk
[email protected]
Dr.Güray Dogan Sesçuk Cerrahi Hastanesi
[email protected]

banner22

banner21