Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

ABEL’DEN İTSO’YA ÖZEL İNDİRİM

İTSO binasında düzenlenen protokol törenine İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, ABEL Koleji Kampüs Müdürü İsmail Hakkı Güvenç ve okul idarecileri katılım gösterdiler.

EĞİTİMDE TECRÜBE

Törende konuşan ABEL Kolejleri Mozaik Yerleşkesi Müdürü İsmail Hakkı Güvenç, “ABEL Dershanesi adıyla 2005 yılında eğitim hayatına başlayan kurumumuz daha sonra Uğur Dershanesi olmuş, ardından ise dershanelerin okula dönüşmesiyle Mozaik Temel Lisesi ve Özel İnegöl Ortaokulu adlarını almıştır. Şuan ise ABEL Kolejleri Mozaik Yerleşkesi adı altında oluşumumuzu tamamlamış bulunmaktayız. ABEL Kolejleri Mozaik Yerleşkesi bünyesinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ile Fen ve Teknoloji Koleji bulunmaktadır. 20 bin dönüm arazi üzerinde 11 bin 500 dönüm kapalı alanı olan bir yerleşke halinde eğitim veriyoruz. 2 bloktan oluşan okulumuzun bir bloğunda anasınıfı-ilkokul ve ortaokul, diğer bloğunda ise Anadolu Lisesi ile Fen ve Teknoloji Kolejimiz bulunmaktadır. Teknik Lisemiz bu yıl Bilişim Teknolojileri/Veri Tabanı Programcılığı ile start verecek. Önümüzdeki yıl ise atölye tamamlandıktan sonra Endüstriyel Otomasyon ve Endüstriyel Tasarım bölümlerini de eklenecektir.”

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK FIRSATLAR

“Teknik Lise konusunda İnegöl’ün çok büyük bir eksikliği vardı. Bu tür Teknik Liseler OSB’lerde kurulduklarında devlet teşviki alıyorlar. Tüm özel okullarda teşvik kalkmışken Teknik Lisemize kaydolan her öğrenci teşvikle başlıyor. Eğitim ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Aynı zamanda Teknik Lisemiz mezun ettiği öğrencilere iş imkânı sağlıyor. Mezun olan her öğrenci işyeri açma belgesi alıyor ve ayrıca Europass belgesi alma hakkını kazanarak Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapma şansı yakalayıp oralarda çalışma önceliği avantajını yakalıyorlar. En önemlisi ise üniversitelerimizde bulunan MTOK bölümleri bu tür Teknik Liselere kontenjan ayırıyor. Dolayısıyla kendi alanı ile alakalı mühendislikler seçtiklerinde ek puan alarak büyük avantaj kazanmış oluyorlar. ABEL Kolejleri Mozaik Yerleşkesi olarak yeni binamızda bu yıl eğitim öğretim hayatına başlıyoruz. Özel İnegöl Ortaokulu ve Mozaik Temel Lisesi’ndeki öğrencilerimizi yeni yerleşkemize taşıdık. Bunlara anasınıfı, ilkokul ile Fen ve Teknoloji Koleji olarak 3 yeni okul daha ekledik. Protokolümüz kapsamında İTSO çalışanları, stajyerleri ve yöneticilerine eğitim ücreti üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak. Protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

EĞİTİMİN YANINDAYIZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “İnegöl’de uzun yıllardır eğitim ve öğretim hayatı içerisinde bulunarak başarılara imza atmış olan ABEL Dershaneleri, bu yıl bir dönüşüme giderek ABEL Koleji adı altında yeni kampüsünde eğitim hayatına devam edecek. Kaliteli ve tecrübeli bir ekipleri olduğunu görmekteyiz. Bugüne kadar İnegöl eğitimine yaptıkları katkıları biliyoruz ve bugünden sonra da aynı başarıyı geliştirerek sürdüreceklerine inanıyoruz. Bugün kurum yetkililerimizle bir araya gelerek bir protokol imzalıyoruz. Protokolümüzün her iki kuruma da hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.