Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

AK PARTİLİ DELEGELER SANDIĞA KOŞTU

Aday adaylığı sürecini tamamlayan AK Parti Bursa İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 17 İlçe Belediye Başkanlığı için başvuru yapan 176 aday için sandığa gitti. Merinos AKKM’ye gelen binlerce partili, gönlündeki adayın seçimlere katılmasını sağlamak için oy verdi. 

Temayül Yoklamasına önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal Politikalar Başkanı) Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı ile İstanbul Milletvekili İsmet Uçman da katıldı. Temayül yoklamasına, milletvekilleri, il, ilçe ve belde teşkilatları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri belediye meclisi üyeleri, mahalle temsilcilerinden oluşan 2 bin 500 üzerinde partili katıldı. Tüm delegeler Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için, ilçe delegeleri ise kendi ilçe Belediye Başkan adayları olmak üzere 2 oy kullandı.

TEŞKİLATIMIZIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, aday belirleme sürecinde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Adaylık başvuruları, temayül yoklamaları ve mülakatlarla seçim sürecini demokrasi şölenine dönüştürdüklerini kaydeden Salman, “Teşkilat ve aday adaylarımız ellerinden geldiği kadar bu sürece katkı sağladı. Centilmence ve demokratik bir yarış oldu. Kardeşlik hukuku içerisinde adil bir adaylık belirleme yöntemi uyguluyoruz. Temayül yoklamaları adayların belirlenmesinde parti üst kurulları için çok önemli referans niteliği taşıyor” dedi. 180’e yakın aday içerisinden 1 büyükşehir, 17 ilçe belediye başkan adayı belirleneceğini hatırlatan Başkan Salman, diğer aday adaylarının seçimlere katılacak adayın etrafında kenetleneceğini ve davaya hizmet edeceğini vurguladı. Salman, yoğun katılımın AK Parti’de parti içi demokrasinin yerleştiğinin en önemli göstergesi olarak değerlendirdi. 

 

 

ÇEVRECİ BİR UYGULAMA

Temayül yoklamasının elektronik ortamda gerçekleştirildiğini bunun da ekonomik değer anlamına geldiğini vurgulayan Salman, “Kâğıdın hammaddesi ağaç. Bu yöntemle 3 ton ağacın kurtarılmasına, 100 bin lira masrafın önlenmesine katkı bulunmuş olduk. Şimdi sonuçlar doğrudan Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

“YENİLİKLERİN PARTİSİYİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da, Temayül yoklamalarının parti teşkilatına verdikleri önemi gösterdiğine vurgu yaptı. AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Kaya, davaya hizmeti kutsal bir görev saydıklarını kaydetti. Belirlenen adayların dışındaki diğer aday adaylarının da seçim sürecinde el ele vererek çalışacaklarına inandığını ifade eden Kaya, temayül yoklamasının ilk kez bu yıl elektronik ortamda yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: 
“AK Parti teknolojiyi de her anlamda en etkin şekilde kullanan, yenilikleri teşkilatına da en güzel şekilde yansıtan bir siyasi parti. E-temayül sistemiyle birlikte verilen oylar akşam saatinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, bilgisayar ekranına gelecek. Kullanılan oyları sadece Cumhurbaşkanımız görecek. Güçlü adaylarla birlikte ülkemizi daha güçlü hale getireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21