banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

ANADOLU LANDİNİ, YERLİ ÜRETİM TRAKTÖRLERİNİ KONYA TARIM FUARI’NDA ÇİFTÇİLERLE BULUŞTURUYOR

Anadolu Motor ve İtalyan traktör üreticisi Argo Tractors’ün %50-%50 ortaklığı ile kurulan Anadolu Landini, Şekerpınar tesislerinde ürettiği 50 – 80 beygir aralığındaki dört modelden oluşan Globe serisinin tüm modellerini Konya Tarım Fuarı’nda sergiliyor.

Anadolu Landini Genel Müdürü Yutkun Tok; gerek yüksek ziyaretçi sayısı gerekse ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Konya Tarım Fuarı’nda bu yıl da çiftçilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Konya Tarım Fuarı’nın geçtiğimiz sene Landini Globe modelinin tüm serisinin ilk defa tanıtımının yapıldığı fuar olarak kendileri için ayrı bir önemi olduğunu sözlerine ekleyen Tok şöyle devam etti;

“Anadolu Grubu Türk ekonomisi için büyük önem taşıyan tarım sektörünün gelişiminde aktif rol almak amacıyla yatırımlarına devam etmektedir. 135 yıllık traktör üreticisi Argo Tractors ve Anadolu Motor ortaklığıyla kurulan Anadolu Landini’nin öncelikli hedefi yerli üretim ile traktör pazarında daha etkin bir oyuncu haline gelerek pazar payını artırmaktır. Bu doğrultuda dünyada sadece Kocaeli Şekerpınar tesislerimizde 3 silindire sahip motorlarla ürettiğimiz dört yeni modelden oluşan Globe serisi traktörlerimizin üretimine hız kesmeden devam edeceğiz. Türkiye şartlarına göre özel tasarlanmış, tarla ve bahçe tarımında çiftçilerin en fazla ihtiyaç duyduğu 50-80 beygir gücündeki Landini’nin üstün performanslı yerli üretim Globe serisinin tüm modellerini Konya’da sergileyeceğiz." dedi.

Anadolu Landini olarak ürettikleri Globe serisini yurtiçi satışının yanı sıra yurtdışı pazarlara da ihraç ettiklerini belirten Tok, “Yerli üretim gücümüzü kullanarak pazardaki hakimiyetimizi artırırken, global iş ortaklıklarımız sayesinde Türk çiftçisinin hayatını kolaylaştıran ürün ve hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Yerli üretim ile hem istihdam ve kapasite kullanımı sağlarken hem de elde edeceğimiz ihracat gelirleriyle de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi. Tok ayrıca, Landini traktörlerinin düşük yakıt tüketimi ve sağlamlığı ile çiftçilerin beğenisini kazanan, dostlarına tavsiye edecekleri kadar memnun kalıp güven duydukları bir marka olduğunu belirterek; “Anadolu Landini olarak çiftçilerimizin satış ve satış sonrası hizmetleri ile güvenebileceği en yakın iş ortağıyız” diye sözlerini tamamladı.

Anadolu Landini Hakkında

Anadolu Landini Traktör Üretim ve Pazarlama A.Ş., 2017 yılında Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors firmalarının ortaklığı ile kuruldu. Anadolu Motor; Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren, 50 yılı aşkın motor üretim ve pazarlama tecrübesiyle sektörün öncü firmalarındandır. Anadolu Motor, üretimini yaptığı Antor markalı motorların yanı sıra, üretim ve ithalatını gerçekleştirdiği çapa makineleri, motopomplar, benzinli ve dizel motorlu jeneratörleri kapsayan geniş ürün portföyünü Antrac markası ile sunarken Honda Güç Ürünleri, Honda Marine dıştan takma deniz motorları ve Lombardini dizel motorların da distribütörlüğünü sürdürmektedir.

Argo Group’a bağlı şirketlerden biri olan Argo Tractors, 135 yıllık traktör üretim deneyimine ve portföyündeki Landini, McCormick ve Valpadana markaları ile yıllık 22,000 birimi aşan traktör üretim kapasitesine sahiptir. Traktör alanında dünyanın en önemli oyuncularından biri olan Argo Tractors, İtalya’da yer alan toplam 5 tesisinde üretim yapmaktadır. ARGE ve mühendislik bölümleri şirket merkezinde bulunan Argo Tractors, yüksek performanslı ve sağlam traktör üretimi için fabrikalarını ileri teknoloji ve kalite kontrol sistemiyle donatmıştır. Argo Tractors, bugün 35- 310 beygir aralığındaki traktörleriyle açık araziden meyve bahçelerine ve bağcılığa kadar çok geniş bir yelpazede tarım sektörüne katkı sağlamaktadır.

2012 yılından bu yana Landini traktörlerin Türkiye distribütörlüğü Anadolu Motor tarafından yürütülürken, 2017’deki ortaklık anlaşmasına istinaden traktör satış ve üretim faaliyetleri Anadolu Landini şirketine devredilmiştir.

Anadolu Landini, Globe serisinin 50-80 beygir gücü arasındaki dört farklı modelini sadece Türkiye’de, Şekerpınar tesisinde üreterek, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda satışa sunmaktadır. Portföyde bulunan diğer serilerin İtalya’dan ithalatına devam eden Anadolu Landini, bu serilerden Rex, Powerfarm ve 5H’ı 2019 yılı içerisinde yerlileştirmeyi hedeflemektedir.

Çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için performansı yüksek, güçlü ve kaliteli tarım makinelerini sunan Anadolu Landini, güçlenen bayi ve servis ağı ile Anadolu’nun her yerinde çiftçilerin yanında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pluto trust corporation 4 yıl önce

İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
İletişim:

[email protected]
[email protected]
whatsapp: +1 (847) 453 9904

banner22

banner21