banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

ATIK MALZEMELER SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR

Sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren İnegöl Belediyesi, Aralık ayında Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde Sıfır Atık Hayal Atölyesi oluşturmuştu. Burada engelli öğrenciler ve okullardan gelen öğrenciler tarafından atık malzemelerden yapılan aksesuar, süs eşyası ve farklı materyaller, merkezin avlusunda oluşturulan “Engelsiz Sıfır Atık Sokağında” görücüye çıktı.

Hazırlanan Sıfır Atık Sokağını bugün Belediye Başkanı Alper Taban ziyaret etti. Başkan Taban’a AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve partililer de eşlik etti. Merkezde engelli öğrencilerin çalışmalarını inceleyen protokol üyeleri, daha sonra öğrencilerle bir araya gelip keyifli zaman geçirme fırsatı buldu. Engelli öğrenciler şarkı ve şiirdeki yeteneklerini de burada sergiledi.

ATIK MALZEMELER SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR
Engelsiz Sıfır Atık Sokağının açılış etkinliğinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Çok kıymetli AK Parti Milletvekilimiz, İlçe Başkanımız, yöneticilerimiz, Kadın Kolları Başkanım, meclis üyesi arkadaşlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimizle bugün daha önce de içinde farklı etkinlikleri hayata geçirdiğimiz Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezimizdeyiz. Burada bir araya gelerek yine öğrencilerimizin yaptığı güzel eserleri yerinde inceleme şansı yakaladık. Burada neler yaptık? Bildiğiniz gibi sıfır atık projemizle ilgili burada bir imkan tanıdık. Tüm öğrencilerimizi buraya getirerek oluşturduğumuz atölyede hayallerini gerçekleştirmelerini sağladık. Özellikle atık pozisyonunda olan her türlü maddeyi alıp kullanarak yeniden katma değerli hale getirerek kullanılmak üzere güzel çalışmalar oluşturduk. Şuanda da merkezimizin bahçesine oluşturulan Engelsiz Sıfır Atık Sokağını gerçekleştiriyoruz. Burada bugün atık gözüyle baktığımız malzemelerin gerçekten birer sanat eseri ve kullanılacak malzemeye dönüştürüldüğünü gördük. Bunları yapan bizim buradaki engelsiz bireylerimiz ve onlara yardımcı olan öğretmenlerimiz ve ailelerimiz. Böyle güzel bir denklem kurulduğunda böylesine güzel çalışmalar ortaya çıktığını gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK KONUSUNDA ÖRNEK BELEDİYE
AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan ise “Bugün İnegöl’de çok güzel bir açılışta Başkanımızla beraberiz. Hakikaten bizim için de sürpriz oldu. Siyasetin yoğun stresinin arasında çok güzel bir nefes alma imkanımız oldu. Burada uzun zamandır devam eden Engelsiz Yaşam Merkezini ve Sıfır Atık projesini yerinde gördük. Atıkların kullanılabilecek malzemelere dönüştürüldüğünü ve bunları engelli öğrencilerimizin yaptığını görünce daha da sevindik. Öğrencilerimiz hem kendi aralarındaki ilişkileri hem de toplumla ilişkileri bakımından hakikaten sosyalleşme anlamında güzel beceriler kazanıyorlar burada. Sosyal belediyecilik konusunda zaten İnegöl Belediyemiz geçmişten bu yana dikkat çeken çalışmalar ortaya koyuyor. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21