Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

BAŞKAN AYDIN PERŞEMBE PAZARINI DENETLEDİ

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul ile birlikte Orkent bölgesinde kurulan pazaryerini ziyaret ederek Pazar esnafına ve vatandaşlara alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi ve uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Belediye Başkanı Bekir Aydın, “Çin’de başlayan bu salgın Ülkemizde ciddi sonuçlar vermeye başlamıştır. Ülkemizde ilk vakanın ardından Belediye olarak tüm önlemlerimizi en üst seviyeye çıkartarak vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. İlçemizde Perşembe pazarı dediğimiz Orkent bölgesinde perşembe günü kurulan pazara giderek pazar esnaflarımız ile bir araya geldik. Korona ’ya karşı alınan önlemlere uyulması gerektiğini ve esnaf ile vatandaş arasındaki sosyal mesafeyi mutlaka uygulaması gerektiğini anlattık. Bursa Valiliğimiz tarafından gönderilen yeni genelge ile semt ve mahalle pazarlarında sebze, meyve, tahıl, bakliyat ve temizlik malzemeleri dışında ürün satışının yapılmaması gerektiğini bildirdik. Özellikle pazaryeri ile ilgili gelen genelgelere her birey olarak uymak zorun olduğumuzu hatırlattık.  Maskesiz Pazar yerine girişlerin yasak olduğunu ve bu süreçte maskesiz gelen vatandaşlarımıza zabıta ekiplerimiz tarafından pazar girişinde önce dezenfektan sıkılarak sonrada maske temin ettik. 

Sağlık için kurallara uymak zorundayız

Önce kendi sağlımızı koruma altına almak ve sonrada yakınlarımıza bunu aşılamalıyız. Öyle bir salgın ile mücadele içindeyiz ki birden ikiye katlanarak devam ediyor ve kimden bulaştığını bilemiyoruz. Sizlerden ricam Pazar yerinde öncelikle maskelerimizi ve eldivenlerimizi mutlaka takalım ve sosyal mesafe kuralına uyalım, uymayanları da bu konuda uyaralım. Başkan Aydın pazara gelen vatandaşlar ile sosyal mesafe kuralına uyarak sohbet ederken zorunlu olmadıkça evde kalmalarını söyledi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğundan şimdiden alışverişlerimizi yaparak son güne bırakmayalım. #EvdeKal ’ın Sağlıklı kalın. Çünkü #HayatEveSığar ”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21