banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

BAŞKAN YILMAZ’A MESLEKTAŞ ZİYARETİ

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli ile Sekreter Üye Ferudun Tetik, Sayman Üye Ahmet İhsan Taşkınsel ve Şube Müdürü Kaan Özten, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı ziyaret etti. Meslek kuruluşları, odalar, akademik kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir ortak yol oluşturarak Yıldırım’da sorunların çözümü adına istişarelerde bulunacaklarını vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım, hizmete ihtiyacı olan bir ilçe. Şehirleşme noktasında ciddi ihtiyaçlarımız var. Geride kalan yıllarda şehir çok hızlı ve plansız büyümüş. Dolayısıyla önce 30-40 yılın birikimi olan bu problemleri çözmek lazım. Tüm meslek kuruluşları, odalar, akademik kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir ortak yol oluşturmamız lazım” dedi.

ÖNCELİK PLANLAMA

Yıldırım’ın öncelikli sorunu olan şuyulandırma ve mülkiyet problemini çözüme kavuştururken, çoğulcu katılımla ilçenin geleceğine nefes aldıracak şekilde çalışmalar ortaya koyacaklarını belirten Başkan Yılmaz, “30 yıl sonrasını, 50 yıl sonrasını görerek kararlar almalıyız. Yıldırım, şuyulandırma, tapulandırma problemlerinin yoğun olduğu, plansız bölgelerin yer aldığı, ciddi anlamda mülkiyet sorununun yaşandığı bir şehir. Bunları çözüme kavuşturmadan sağlıklı adım atmak mümkün değil. Bizim öncelikli hedefimiz bu dönem bu mülkiyet problemlerini çözmek. 90’lı ve 2000’li yıllarda planlar yapılmış, ancak defalarca bozulan ve tekrar yapılan planlar da var. Böyle olunca bu bozulmaları engelleyecek bir mekanizma oluşturmak gerek. Bu güne kadar geldiğimiz noktada odalarımızın ve meslek kuruluşlarının şehirlerimize katkısı olması gerekiyor. Bu anlamda Yıldırım’ın sorunlarını çözmede istişare kültürünü hakim kılacağız. Ziyaretlerinden dolayı TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanımız ve heyetine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MÜŞTEREK ÇALIŞMA VURGUSU

Kendisi de makine mühendisi olan Başkan Yılmaz’a Makina Mühendisleri Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi veren MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, “Bir meslektaşımızın belediye başkanı olması bizleri mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra müşterek çalışmalara imza atılabilir. Bizler Yıldırım’ın gelişimi açısından üzerimize düşen çalışma olduğu takdirde oda olarak her türlü iş birliği gerçekleştirmeye hazırız. Kamu yararına olan işlerde, halk sağlığı ve güvenliği konularında müşterek çalışma yapılmasını önemli buluyoruz. Meslek odaları ile birlikte çalışmak ve ortak aklı hayata geçirmek her şehrin yararına olacaktır. Başkanımıza bizleri ağırladığı için teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BursaYILDIRIM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21