Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

Bildef Bursa Gündemini Konuştu

Alp, konuşmasına “Unutmamamız gerekir ki nereden gelirsek gelelim bizim asıl memleketimiz artık Bursadır. Bu bilinçle Bir yandan Kendi örf-adetlerimizi gelenek ve göreneklerimizi yaşatırken bir yandan da Bursa kültürü ile yoğrulmalı, kentlilik bilinciyle hareket etmeliyiz” sözleriyle devam etti.

“Bu bağlam da Bursa’nın bütün değerleri, zenginlikleri bir araya gelerek varsa bir sözümüz söyleyelim istedik. Amacımızhem tanışıp kaynaşmak, fikir alışverişinde bulunmak, hem de ortak paydalarda buluşarak yaşadığımız şehrin sorunlarına katkıda bulunmak olmalıdır.” Diyen Ramazan Alp, “Sivil Toplum Örgütleri temsil ettiği toplumların aynalarıdır. Güçlü Toplumlar güçlü sivil toplum örgütleriyle ayakta kalabilirler. Bursa’daki hemşehri derneklerimizin çatı örgütleri olan Federasyonların yaşadığımız bu ulu şehir adına ve hemşerileriadına söyleyecek fikirleri, projeleri ve bir sözleri vardır diye düşünüyorum” dedi.

Amacımız. “yiyelim içelim havadan sudan sohbet edip dağılalım” olmamalı, ortaya somut bir şeyler koyup üzerinde fikir yürütmeliyiz ve bir sonuç çıkararak yerel yöneticilerin önüne koymalıyız diyen ve bu ortak akla BİLDEF olarak öncülük etmek istediklerini ifade eden Ramazan Alp ve BİLDEF yönetimine tüm federasyon başkanları teşekkür etti. Çalıştay’da çıkan ortak karara göre her ay farklı bir federasyonda bir araya gelinerek bu birlikteliğin sürdürülmesi, özellikle tüm toplum katmanlarını ilgilendiren ve insanlara dokunan projelere birlikte imza atılması, sorunlar üzerinde ortak akıl ile çözüm bulunması üzerinde fikir birliğine varıldı.

Anahtar Kelimeler:
BursaBildef
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.