Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

BTÜ’DE DÖRDÜNCÜ MEZUNİYET COŞKUSU

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Orman Fakültesinden Orman Mühendisliği, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İşletme, Bankacılık ve Finans ile Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden toplam 264 öğrenci mezuniyet töreni heyecanı yaşadı.

Mezuniyet törenine, Vali Yakup Canbolat, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç, İyi Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ali Rıza Bir, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Milli Parklar İkinci Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Lale Yıldız, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, İç Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nur Gül Arslan, Türkiye Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Balcı, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni öncesinde BTÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu öğrencilerinin sunduğu folklor gösterisi katılımcı protokol ve aileler tarafından ilgiyle izlendi.

Mezun öğrenciler adına tören açılış konuşmasını Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği birincisi Elif Ordueri yaptı. Lisans eğitiminin sonunda, meslek hayatlarının başlangıcında olduklarını vurgulayan Ordueri; “Ülkemizin dört bir yanına dağılacak her birimiz, ama her nerede olursak olalım aldığımız eğitim ve edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda ülkemizi geliştirmek adına yeni fikirler üreterek daima ileriyi hedefleyeceğiz. Bu zamana kadar bize emek veren ailelerimize ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere çalışmaya devam edeceğiz. Dört yıl boyunca değerli hocalarımızdan edindiğimiz bilgilerle, Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için mesleğimizi en iyi şekilde yerine getirerek ülkemize faydalı olacağımıza inancımız tam.” ifadelerini kullandı. 

Rektör Karademir, “Ülkemizin en büyük zenginliği sizlersiniz.”
Dördüncü mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Bilgi en büyük güçtür. Bilginin işleneceği, depolanacağı, farklı şekillerde ürün ve güç haline getirileceği merkez; hiç şüphesiz sorgulayan, hedefi olan ve çalışan insanlar, özellikle de gençlerin beyinleri, kalpleri ve gönülleridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ diyerek, ülkemizin en önemli ve kritik zenginliğinin gençlik olduğunu ve geleceğin gençlerin başarısına bağlı olduğunu vurgulamıştır.” şeklinde konuştu.

BTÜ’nün 2016’dan itibaren bugünle birlikte 631 mezununu iş dünyasına kattığını, altı fakülte ve iki enstitü bünyesinde 42 lisans, 31 yüksek lisans ve 13 doktora programında toplam 4625 öğrenciye eğitim verdiğini ve Temmuz ayındaki tercih süreci sonunda 1374 yeni öğrenciye daha ayrıcalıklı imkânlar ile lisans eğitimi kapılarını açacağını belirten Rektör Karademir, mezuniyet törenine katılan öğrencilere şöyle seslendi: “Sevgili genç kardeşlerim, ülkemizin en büyük zenginliği gerçekten sizlersiniz. Üniversitemizin varlık sebebi ve bütün sistemin çalışmasındaki en temel hedef; sizlerin geçmişini bilen, geleceğe umutla bakan, alanlarında yetkin, hedefleri büyük, ülke, millet ve insanlık yararına güzel işlere imza atacak bireyler olarak yetişmenizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yeni Türkiye vizyonunda, özellikle YÖK, TÜBİTAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve bütün diğer kurumlarımız, daha mücadeleci, rekabetçi ve yenilikçi bir vizyonla hareket ediyorlar. Umuyorum ve dua ediyorum, sizler de seveceğiniz ortamlarda kendi başarı hikâyelerinizi yazacak, özellikle ülkemizin kalkınma savaşında da büyük kahramanlıklar göstereceksiniz. Başarının özü, kişinin kendine güveni, kararlılığı ve işini severek, çok çalışmasında yatmaktadır. Eleştirel bakış açısını bırakmayınız ancak, bahane bulan, devamlı problemleri vurgulayan bir yapı yerine; çözüm getiren, üretim yapan, kalkınmaya dinamizm katanlardan olmalısınız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde sizlere çok fazla sorumluluk düşmektedir. Bu yolda sizlerin çok başarılı olacağınıza, BTÜ ismini yücelteceğinize, peşinizden gelen kardeşlerinize yeni kapılar açacağınıza inanıyoruz. Yolunuz açık olsun.” 

Tören; fakülte birincilerinin Vali Yakup Canbolat ve Rektör Prof. Dr. Arif Karademir eşliğinde yaş kütüğüne plaket çakması, bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere, öğretim üyeleri ve ilgili meslek odası başkanlarınca plaket takdim edilmesi ve tüm öğrencilerin mezuniyet anı belgelerini almasının ardından kep atma merasimi ile sona erdi. Tören sonrasında mezun öğrenci ve aileler BTÜ Müzik Topluluğu tarafından verilen konser eşliğinde anı fotoğrafları çektirdiler.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.