banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık İddialar KUTLAMA Sanal

Bursa'da Kadınlardan Dilipak Hakkında Suç Duyurusu

HKP Kadın-Çocuk Komitesi üyesi Göksel Söğüt, Abdurrahman Dilipak, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur, Akit Gazetesi Haber Müdürü Faruk Ezen hakkında, “Kanunlara Uymamaya Tahrik Suçu”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Suç İşlemeye Tahrik Suçu”, “Hakaret” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNU HAKSIZLIKLARA UĞRAYAN KADINLAR ADINA VERİYORUZ”

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

“Bildiğimiz gibi son günlerde AKP yetkilileri de İstanbul Sözleşmesinden duydukları rahatsızlığı sık dile getirmektedirler. Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Sözleşmesi'nin görüşüldüğü oturumda 'evet' oyu verdiği için çok pişman olduğunu ve “Evet” diyenlerin çoğunun neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdığını belirtmiştir. Ancak bir taraftan da AKP içindeki kadınlar bu duruma tepki göstermektedirler. Çünkü İstanbul Sözleşmesinin aile içi şiddeti önlemedeki rolünü en derinden yaşayarak bilmektedirler. Nitekim en çok şiddete, tecavüze uğrayan, katledilen kesim yine bu tabandaki kadın ve çocuklardır. Buna rağmen seslerini çıkartamamakta ve tepki gösterememektedirler. Bu nedenle bu suç duyurusunu bu haksızlıklara ses çıkartamayan, psikolojik, fiziksel, ekonomik, cinsel, şiddete uğrayan bütün kadın, çocuk ve erkekler adına veriyoruz.”

“KADINLARI ÖLDÜREMEZSİNİZ…”

Suç duyurusunun ardından HKP Kadın-Çocuk Komitesi Üyesi Göksel Söğüt basın açıklaması yaptı.

Söğüt, “Kadınlara küfür edemezsiniz, kadınları incitemezsiniz, kadınları dövemezsiniz, kadınlara taciz ve tecavüz yapamazsınız, kadınları öldüremezsiniz aynı şekilde çocuklarımıza, yaşlılara, hayvanlara, doğaya sahip çıkacağız. Biz Halkın Kurtuluş Partisi Kadın-Çocuk Komitesi olarak her zaman sizi takip edeceğiz bunları yapmanızı engelleyeceğiz. Hukuksal anlamda da adliyelere taşıyacağız. Kadınız, Haklıyız, Yeneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Bursa Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21