Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

Bursa'da ziraat odalarından çok önemli uyarı!

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde sosyal medya ve basında, ithal çerezlik ve yağlık ayçekirdeğinin gümrük vergilerinin düşürülmesi konusunun gündeme getirildiğini belirtti.

Çelik, sosyal medyadaki söylentiler ile yapılan yanlış haberlerin çiftçilere zarar verdiğini vurgulayarak, "Tüccarlar ve bu işi yapanlar, çiftçiden ucuz mal alıp piyasayı manipüle etme çabasında. İnegöl ve Yenişehir'deki ayçekirdeği çiftçilerini bu konuda uyarıyoruz." ifadesini kullandı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da Türkiye'nin ithal ayçekirdeğine ihtiyacı olmadığını dile getirerek, "Gümrük vergisi indirimlerini sebep gösteren tüccar, hasat günlerinde fiyatları 2,5-3 liraya çekti. Bu, çiftçiyi mağdur edecek bir hareket." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.