Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SABAHATTİN DÜLGER'İN YIL SONU MESAJI

Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle küresel alanda yaşanan değişimler sebebiyle okullarımızdaki yüz yüze eğitimlerimiz Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun aldığı kararla 23 Mart 2020 tarihi itibariyle yerini uzaktan eğitime bıraktı.

Uzaktan eğitimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geldiğimiz pandemi sürecinde öğretmenlerimiz, EBA canlı ders uygulamasıyla öğrencileriyle buluştular ve onları uzaktan eğitime adapte edebilme noktasında önemli çalışmalar sağladılar.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni bir döneme girdiğimiz salgın hastalıkla mücadele döneminde bizlerde çalışmalarımızın seyrini günlük hayatın gerektirdiği kurallara entegre ettik. Öğretmenlerimize yönelik online mesleki eğitimler, okullarından ayrı kalan öğrencilerimize ise online denemeler ve haftalık fasiküller hazırladık. Akıl ve zeka oyunları ile yaşam temelli soruları içeren fasikülleri interaktif ortamda öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize ulaştırdık. Yaz döneminde de öğrencilerimize yönelik yapacağımız çalışmalarımız devam edecek.

Eğitimcilerimiz pandemi sürecinde gerek vefa destek guruplarında yaptıkları çalışmalar gerek de maske, dezenfektan, siperlik gibi en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimi noktasında özveriyle çalıştılar. Bugüne kadar 2 milyon 255 bin cerrahi maske, 55 bin 290 litre el dezenfektanı, 57 bin 333 adet yüz koruyucu siperlik, 4 bin 250 adet tulum/önlük, 1.150 adet laringoskop ve 347 bin 490 litre yüzey dezenfektanı üreterek şehrimize ve ülkemize katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi eğitimin üç sac ayağı olan öğrenci, aile ve okulun uyumu çocuklarımızın başarısında oldukça önem arz etmekte. Bu zincirin ayrılmaz bir parçası olan kıymetli ailelerimiz, uzaktan eğitim sürecinde bizlerin en büyük destekçisi oldu. Bu süreçte gördük ki her ev bir okul; ebeveynlerimiz ise çocuklarımıza yaptıkları rehberlikle birer öğretmen olarak bizlerin evdeki temsilcileri oldu. Çocuklarımızın uzaktan eğitime kazandırılmalarında önemli bir geri dönüş sağlayarak bizlere destek olan değerli velilerimize teşekkürlerimi sunuyor, yeni eğitim döneminde aynı sabır ve kararlılıkla desteklerini bekliyorum.

Okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı kalan kıymetli öğrencilerim, uzaktan eğitim dönemini şu an itibariyle geride bıraktık. Sizlere olan özlemimizi yeni eğitim ve öğretim dönemine saklıyoruz. Yeni eğitim yılına çok daha iyi bir başlangıç yapmak için tatilde olduğunuz süreyi iyi değerlendirin. Kitap okuyun, sağlığınıza dikkat edin ve fiziksel aktivitelerinizi ihmal etmeyin.

Bu vesileyle 20 Haziran 2020’de Liseleri Geçiş Sınavına, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde ise Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan tüm öğrencilerime de başarılar diliyorum.

Yaşamakta olduğumuz salgın hastalıkla mücadele süreci henüz tam olarak sonlanmadığından sosyal mesafe kurallarına özen gösterilmesi ve rehavete kapılmaması konusunda tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize bir kez daha hatırlatmada bulunmak istiyorum. Aldığımız tedbir ve gösterilecek kararlılığın bizleri en iyice sonuca götüreceğini unutmayalım.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim döneminde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin cıvıltıları içerisinde yine bir arada olacağımız sağlıklı günlerde buluşmak üzere tüm öğrencilerime iyi tatiller diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21