Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

BURSA’DAN 5 OKUL SERTİFİKASINI BAKAN SELÇUK’TAN ALDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonunda imzalanan protokol sonrası Türkiye genelindeki 37 okul/kurum,  Millî Eğitim Bakanlığı Merkez İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi tarafından “TS EN ISO/IEC 17021 Yönetim sistemlerinin tetkikini ve belgelendirilmesini sağlayan kuruluşlar için şartlar standardı” akreditasyon kurallarına uygun olarak belgelendirilmeye hak kazandı.

Türkiye genelinde sertifika almaya hak kazanan 37 okul/kurumun 5’i Bursa’dan

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi İl Koordinatörü Sezai Kuruşcu, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Pınarlı, Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah İnce, Peyami Safa Ortaokulu Müdürü İsmet Ergün Aydın ve Atatürk Anaokulu Müdiresi Emine Fehamet Salih “OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikalarını” Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un elinden aldı.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Nihai hedefimiz iş sağlığı ve güvenliği kavram ve kurallarını okul öncesinden başlayarak her kademedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinde yer verebilmek. Netice itibarıyla bütün çocuklarımızın ´önce sağlığım ve güvenliğim´ demesi bizim amaçlarımız arasında. Biz öğretmenler aslında iş sağlığı ve güvenliği açısından belki de en önemli mesleklerden birini icra ediyoruz. Çünkü evlatlarımızın ve öğretmenlerimizin öğrenme ortamlarındaki sağlığı ve güvenliği hassasiyetle üzerinde durmamız gereken bir konu. Protokolün her kademedeki yönetici, öğretmen ve usta öğreticilerde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesini sağlayarak kurumlarımız arası koordinasyonun geliştirilmesine de katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

Tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde ilk yardımcı eğitim hizmetlerinin oluşturulduğunu ve bunların geliştirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Bakan Selçuk, protokolle sağlıklı ve güvenli okul yaşamı için birlikte bir çalışmanın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Protokolün etki analizlerinin de yapılmasının önemine vurgu yapan Selçuk, çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.