Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

Bursalılar Dikkat! Servis yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Bursa Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Odası'nın önerisi üzerine yönetmelikte talep edilen değişikleri görüştü. A tipi Güzergah İzin Belgesi kapsamında, özel eğitim kurumları, özel yurtlar, özel ana okulu ve kreşler tarafından kendi öğrencilerini taşımak amacıyla gerçek ve tüzel kişilerin tahdit dışında kendileri adına tescilli araçlarla yapılan taşımacılık faaliyetinde ayrıca bir ticari faaliyet yaparak gelir elde ettikleri ve S plaka esnafının mağdur olduğu gerekçesi ile A tipi güzergah izin belgeleri iptal edildi.

Aydın: Kararı son derece olumlu karşıladık

Konuyla ilgili çalışmalarıyla ön planda olan Bursa Servis İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, Belediye Meclisinin aldığı kararı son derece olumlu karşıladıklarını vurguladı. Başkan Aydın ‘’Kararı biraz geç kalınmış bir kara olarak görüyoruz. Her mesleğin kendi dinamikleri ve ahengi vardır. Bu karar ile bizim mesleğimizin ahengini bozan yan unsurların temizlendiğini söyleyebilirim. Mesleğimizin haklarının kornduğunu görmek bizi mutlu etti. Hukuksal boşluklardan yararlanarak şahıslara ait araçların hülle yoluyla kurumlara satışı ve bu satış üzerinden elde edilen rantın önüne geçildiği için tüm yetkililere teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Alınan kararın hem müşteriler hem de kendileri açısından pozitif yönlerine vurgu yapan Aydın ‘’Bizler kanunun belirttiği şekilde, müşterileri mağdur etmeyecek fiyatlarla hizmet veren ‘Servisçi Amcalar’ olarak biliniyoruz. Bu imajımıza paralel olarak işimizi severek yapıyoruz. Yaptığımız işin bazı kişi ve kurumlar tarafından istismar edilmesine göz yummayız. Bu minvalde alınan kararı bataklığı kurutmaya yönelik bir adım olarak gördüğümüzü söyleyebilirim.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

İstihdam edilen vatandaşın mağdur olmaması için daha önce alınan belgelerin son geçerlilik tarihine kadar kullanılmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda özel eğitim kurumları, özel yurtlar, özel ana okulu ve kreşler kendileri adına kayıtlı ya da A Tipi Güzergah İzin Belgesi kapsamında dışarıdan hizmet veren araçlarla taşımacılık yapamayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Niyazi Duman 4 yıl önce

Özel okul sahiplerine yani sektöre güya darbe indirmenin verdiği rahatlıkla; rantı kendine yontmadan önce doğru düzgün adam gibi bir çözüm önerisi bile getirememiş odayı tebrik ederiz. Açgözlülüğün bir sınırının olmaması çok güzel birşey. Aynı zekanın da bir sınırının olduğu gibi... Neden mi? Çünkü veliyi muhasebe yönünden öyle bir ayrıma düşürdünüz ki! Okul parası kadar servis ücretini karşısında görecek olan Veli tabi ki tercihini önce okuldan yana kullanacak ve S plakalar yine işsiz kalmaya devam edecektir.