Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

BURSA’NIN GÜNDEMİ İZNİK TURİZMİ

Bursa da belirli periyotlarla çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle toplanan Bursa Turizm Platformu İznik Belediyesi’nin misafiri olarak Grand Nicea Otel de toplandılar. Yapılan Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Bursa Anıtlar Kurulu Müdürü Serpil Arık, Bazilika Kazı Çalışmaları Başkanı Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İznik Çini Fırınları Başkanı İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Belgin Demirsar Arlı, TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu, Akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, İznikli Çini Sanatkârları ve turizmciler katıldı.

Toplantıda İznik’te Çini Fırınları kazıları hakkında İznik Çini Fırınları Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Belgin Demirsar Arlı bilgi verirken, Bazilika Çalışmaları hakkında da Bazilika Kazı Çalışmaları Başkanı Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin heyete bilgilendirmede bulundu.

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu toplantıda yaptığı konuşmada “Değerli arkadaşlarımız, hocalarımız, sanatçı arkadaşlarımız ve turizm sektörümüzün temsilcileri, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İznik tarih ve doğa turizminin merkezlerinden biri. Bizler bunu nasıl ve ne şekilde geliştiririz, yapılan çalışmaları nasıl hızlandırırız gibi konularda burada değerlendirmelerde bulunuyor ve sizlerin fikirlerini alıyoruz” diye konuştu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise açıklamasında “Çok değerli misafirlerimiz, değerli hocalarımız, sanatçılarımız ve turizmci arkadaşlarımız bugün burada ortak akıl ile fikir alışverişi ile İznik’e değer katacak ve devam eden çalışmalar hakkında ilgili hocalarımızdan bilgi alacağız. Toplantımız İznik için hayırlı olsun” dedi.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik İznik Müzesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, Nilüfer Hatun İmareti tarihi binasının 2018 sonunda açılacağını dile getirdi.

Toplantı sonrasında İznik’te kazı çalışması devam eden bölgelerde incelemelerde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.