banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Bursa’ya Mektuplar Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin, köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle, bütün zamanların güzel şehri Bursa’ya dair farkındalığı, unutulmaya yüz tutmuş bir yazın türü olan mektupla sağlamak amacıyla düzenlediği Bursa’ya Mektuplar Yarışması’nın kazananları belli oldu. Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin kuruluşunun birinci yıl dönümünde düzenlenen ve jürisinde Feridun Andaç, Nevzat Çevik, Nahit Kayabaşı, Halil İbrahim Özcan, Süreyya Akçay gibi isimlerin yer aldığı yarışmaya 211 eserle başvuru yapıldı. Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödülleri, Edebiyat Müzesi’nde düzenlenen törende verildi. Ödül törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem katıldı. Erdem, törende yaptığı konuşmada yarışmaya katılarak, Bursa sevdalarını, mektuplarla anlatan eser sahiplerine ayrı ayrı teşekkür etti.

“MEKTUP YAZMAYI ÇOK ÖZLEMİŞİZ”

Yarışmanın jürisinde yer alan yazar Feridun Andaç da yaptığı konuşmada, Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin alanında Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir müze olduğunu ifade etti. Andaç,  “Yazılan mektuplara baktığımızda mektup yazmayı çok özlediğimizi gördük. Ayrıca insanın yaşadığı, doğduğu, sevdiği kente karşı tarih bilincini ve vefasını gördük” diye konuştu.

EDEBİYAT MÜZESİ’Nİ 1 YILDA 15 BİN KİŞİ GEZDİ

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin Bursa kent kültürü açısından önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekti.  Müzede, katalog ve sergi materyallerinin sürekli arttığını söyleyen Özkılınç, müzeyi 1 yılda 15 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından yarışmada birinci olan Barış Kılıç, ikinci olan Ahmet Selen, üçüncü olan Öykü Tazegül ile eseri mansiyona değer görülen Ayşe İrem Sezgin’e ödülleri ve teşekkür belgeleri verildi.

BURSA BENİM BÜTÜNÜM SERGİSİ

Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde “Bursa Benim Bütünüm” isimli serginin de açılışı yapıldı. Sergi koordinatörü ve küratör Süreyya Akçay, Bursalı olan ya da Bursa hakkında eserler kaleme alan 43 yazar ve şaire ait eser, alıntı ve kişisel eşyalarının yer aldığı serginin müze arşivine kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Bursa Benim Bütünüm” adlı sergi Misi-Gümüştepe Mahallesi’nde yer alan Nilüfer Edebiyat Müzesi’nin sergi alanında iki ay boyunca ziyarete açık olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21