Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Büyük Endüstriyel Kazalardan Nasıl Kurtulunur?
Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi amacıyla yüksek seviyede, etkili ve sürekli korumayı sağlamak için alınması gerekli önlemler Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’nde tartışılacak



Can ve mal kaybı ya da çevresel zararlarla sonuçlanabilen büyük endüstriyel kaza risklerinin nasıl en aza indirilebileceği Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’nde masaya yatırılacak. Kocaeli Sanayi Odası tarafından 14-15 Mayıs 2018 tarihlerinde The Green Park Pendik Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek olan sempozyumda, ülke ekonomisi için son derece kritik önem taşıyan konular gündeme gelecek.



Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi konu ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirecek. Mevzuat yapıcılar, denetçiler, firma sahipleri, sektör çalışanları, eğitimciler ve belgelendirme kuruluşlarının buluşacağı etkinlikte, tüm taraflar bilgi birikimlerini, araştırmalarını, sorun ve çözüm önerilerini, ürün ve hizmetlerini paylaşacak.



Endüstriyel kazaları azaltmak için alınacak önlemler



Sempozyumdaki en önemli başlık üretim sürecinde belirli bir oranın üzerinde kimyasal madde bulunduran tüm firmaları ilgilendiren SEVESO Direktifi olacak. Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için geliştirilen Seveso Direktifleri, 1976 yılında İtalya’nın Seveso kasabasında gerçekleşen kazanın ardından, Avrupa Birliği tarafından benzer kazaların önlenmesi ve kontrolü amacıyla kabul edildi. Ülkemizde de ilk olarak 2010 yılında yayımlanan ve 2013 yılında revize edilen, SEVESO Direktiflerini içeren Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelik, Temmuz 2018’de bir kez daha güncellenecek. Sektörü bekleyen yeni yaptırımlar ilk kez Sempozyum’da tüm tarafların katkısıyla tartışılacak.



Sempozyumda diğer öne çıkacak başlık ise işyerlerindeki tehlikeli alanların belirlenmesi, kontrol önlemlerinin alınması ve uygun elektriksel ekipmanın seçimi gibi konuları kapsayan ATEX Direktifleri olacak. Sanayide Dijital Dönüşüm de Sempozyumun bir diğer öne çıkan başlığı arasında yer alacak.



Ülkemiz ciddi bir sınav verecek



Proses Emniyeti Sempozyumu Düzenleme Kurulu Sözcüsü ve Polisan Kimya Genel Müdürü Necati Bülent Hakoğlu, SEVESO, ATEX Direktiflerinin uyumlaştırılması ülkemizde büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması yönünde büyük faydalar sağlayacak diye konuştu. Hakoğlu, bu direktiflerin ülkemize yasal, teknik ve kurumsal reformları da beraberinde getireceğini sözlerine ekleyerek, bu reformların paydaşlar için teknik bilgi, donanım ve bütçe gereksinimi doğuracağını ve bunun da ülkemiz için ciddi bir sınav niteliği taşıdığını belirtti.



Girişlerin ücretsiz olduğu Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’ne kayıt olmak isteyenlerin prosesemniyeti.kosano.org.tr adresini ziyaret etmeleri yeterli.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21