Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ'A AÇIK ÇAGRI

Merkezi Hükümetin salgının yayılmasını engellemek adına kendisine yapılan tüm uyarı ve telkinlere rağmen halen Olağanüstü Hal ve sokağa çıkma yasağını sadece ekonomik gerekçeler ile ilan etmemiş olması zaten ciddi bir sıkıntıya sebebiyet vermekte. Bu duruma rağmen vatandaşımızın kendi olağanüstü halini ilan ederek #EvdeKal çağrılarına uyması ve sokağa çıkmaması ülke olarak COVİT – 19 ile mücadelemizin ve salgının yayılımının bundan sonraki seyrini çok net ortaya koyacaktır.

Vatandaşımızın #EvdeKal çağrısına uyarak kendi adına ilan ettiği sokağa çıkma yasağının da elbette ki farklı sonuçlarıyla karşılaşacak veya önümüzdeki süreçte çok daha ağırlarını da yaşayacağımız bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.

Tüm bu ekonomik sıkıntıları minimize etmek için merkezi hükümetin alamadığı kararlara karşı da yerel yönetimlere büyük iş düşmekte olduğunun bilinci ile çeşitli illerdeki Belediyelerin hayata geçirdiği doğru uygulamaları görünce Bursa’lılar olarak imrenmekte olduğumuzu da beyan etmek isterim.

Bursa’yı yönettiğini sanan yerel erklerden de diğer illerdeki gibi vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, ekonomik gerçeklerle mücadele ederken, cebini rahatlatacak hamleler beklerken Bursa’lılar olarak bizim payımıza ne düştü dersiniz;

-    Korona Virüs (COVİD – 19) mücadelesi kapsamında salgın riskini azaltmak için BUSKİ 3 ay su sayaçlarını okumayacak ve son üç dönemdeki ortalamayı alıp faturalandıracakmış ve bizim sağlığımızı koruyacakmış! 

Su şehri Bursa’da Türkiye’nin en pahalı suyunu sat sonra da salgından korunmanın altın kuralı el dezenfeksiyonu ve vücut hijyenine dikkat etmek için en önemli öğemiz suda indirim veya belli bir süre ücretsiz kullanımı sağlaman beklenir iken dalga geçer gibi “3 aylık ortalamadan faturanızı tahakkuk ettireceğiz ve sağlığınız bizim önceliğimiz, sağlıklı günler dileriz.” diye resmen vatandaş ile alay et!

-    Bunlar yetmezmiş gibi bir de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın SMS hesabından bugün 

“Değerli Bursalılar;

Birlikte zor günler geçirdiğimiz bu dönemde evimizden yarışmak, kentimizle ilgili bilgileri sınamak, bilgilenmek ve hep beraber eğlenmek ve kazanmak amacıyla bir yarışma hazırladık.

Her gün 2 bölüm halinde CANLI yapılacak yarışma 10 gün sürecek. 

Günün kazananlarına tablet ve kitap seti, finali kazanan yarışmacıya ise cep telefonu hediye edeceğiz. Kazananları vereceğiniz kişisel bilgiler doğrultusunda açıklayacağız.

Yaşanan bu süreçte #EvdeKal’manızı, yarışma ile bilgilenme ve eğlenmenizi diliyoruz.

Alinur AKTAŞ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı” diye bir SMS alarak daha da mutlu olduk!

Sayın Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları,

Sizlerin asli görevinizin başında gelen, hizmet götürdüğünüz vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden eksiksiz ve eşit şekilde faydalanmasını sağlamaktır. 

Bunun yanında ülke ve dünya olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte de rutin belediyecilik görevinizin yanında vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak gelmektedir, eğlendirmek değil!

Ha sizin veya kadrolarınızın bu konuda fikri yoksa da, genelde merkezi hükümete yapıldığı gibi, yerelde de muhalefet partileri mensupları olarak biz İYİ’ler olarak vatandaş için gece – gündüz çalışıyoruz, siz rahat olun. 

Hiç olmazsa vatandaş adına üretilen fikirleri göz ardı etmeyin yeter.

Örnek mi?

-    2019 yılı başında fahiş soğan ve sebze fiyatları ile mücadele edeceğiz diye seçim döneminde kendinize avantaj sağlamak için belediye imkanlarını kullanarak açtığınız TANZİM SATIŞ MAĞAZALARININ farklı versiyonu, İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcümüz Büşra ŞAHİN’in teklif ettiği ve tüm yerel basına yansıdığı şekliyle açın.

Ne dedi Büşra ŞAHİN;

“Burada devletimiz “Baba” olarak vatandaşlarını koruyucu önlemler almalı, sokağa çıkmalarını engellemeli, sosyal devlet olgusunu yaşatmalıdır. 

Merkezi hükümetten bununla ilgili kesin çözümler daha gündem yok iken, İYİ Parti olarak bizim Osmangazi Belediyesine bir önerimiz olacak; geçtiğimiz yıl fahiş fiyatla mücadele için şehrin belirli noktalarına kurulan TANZİM SATIŞ MAĞAZALARININ, bu defa vatandaşımızın uygulamaya sokmak zorunda kaldığı kişisel karantina sebebiyle yaşadığı ekonomik sıkıntısına bir nebze derman olması için tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Tek bir fark ile “sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu” korumak kaydıyla yapılacak tanzim satışların Osmangazi Belediyesince oluşturulacak araçlar ile seyyar olarak mahallelerde vatandaşların ayağına götürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Bu vesile ile de vatandaşlar uygun fiyata ihtiyaçlarını karşılayacak, sokağa çıkmadığı için Koronavirüs yayılımının önüne geçecek ve sosyal belediyeciliğimizi göstermiş olacağız.

Her zaman dediğimiz gibi tüm mücadele Daha İYİ bir Osmangazi için”

-    Vatandaşa sizin sağlığınızı düşündüğümüz için su sayaçlarını okumayıp, üç aylık ortalama alacağız diyeceğinize, İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyemiz Muhammet Budaklı’nın teklifini hayata sokun.

Ne dedi Muhammet BUDAKLI;

“Büyükşehir ve BUSKİ Kadrolarına açık çağrımızdır, 1 Nisan’dan itibaren COVİT – 19 tedbirleri kapsamında su sayacı okuma işlemi yapmadan son üç aylık ortalama üzerinden faturalarınızı tahakkuk ettireceğiz diyeceğinize, son üç aylık ortalama üzerinden %50 indirimli yapılmasını, kapasite ton aşımında da normal su tarifesi üzerinden ücretlendirilmesini İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Grubu olarak tüm diğer ilçelerimizde de uygulanacak şekilde hayata geçirilmesini öneriyoruz” dedi.

Şu an için bu iki önerimizin acil eylem planı olarak hayata geçirilmesini Bursa’lı hemşehrilerimizin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırma adına teklif ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.