Öne Çıkanlar Yankı bursa Belediye sağlık BUSİAD

CUMHURİYET COŞKUSU YILDIRIM’DA YAŞANACAK

29 EKİM SAAT 19.00’DA GÖKDERE MEYDANI’NDAN GELENEKSEL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK ETKİNLİKLERDE, 1923 YILDIRIMLI KADININ 20 MİLYON İLMEK İLE ÖREREK REKOR KIRACAĞI TÜRK BAYRAĞI YILDIRIM BELEDİYESİ BAYRAK ALANI’NDA GÖĞE YÜKSELECEK.

-SEVİLEN ROCK MÜZİK GRUBU MANGA VE ÜNLÜ POP SANATÇISI MERVE ÖZBEY KONSERLERİ İLE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU TÜM BURSA’DA YAŞANACAK.

-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “CUMHURİYETİMİZİN 95. YIL DÖNÜMÜNDE İLÇE SAKİNLERİMİZE VE BURSALI HEMŞEHRİLERİMİZE UZUN YILLAR HATIRLAYACAKLARI BİR BAYRAM SEVİNCİ DAHA YAŞATACAĞIZ.”

-BAŞKAN EDEBALİ: “CUMHURİYET COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYARAK, BİRLİK BERABERLİK ATEŞİMİZİ DAHA DA HARLAMAK VE TARİHE TANIKLIK ETMEK İÇİN TÜM BURSALILARI YILDIRIM’A BEKLİYORUZ.”

BURSA- Yıldırım Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yılını büyük bir coşkuyla ve unutulmaz etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Değerlerini yaşatarak gelecek nesillere taşımayı hizmetlerinin arasında gören Yıldırım Belediyesi, gelenekselleşen kutlamalarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu zirveye taşıyor. Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıl kutlamalarında 1923 kişinin katılımıyla Türk bayrağının simgesi ay ve yıldızı meşaleler ile oluşturan Yıldırım Belediyesi, 93. yıl coşkusunda Çanakkale Savaşı, Milli Mücadele, ilk TBMM binası, Türkiye haritası ve 15 Temmuz Destanı gibi önemli figürlerden oluşan 300 bin domino taşı ile hazırlanan koreografiyle rekor kırarak tüm Türkiye genelinde ses getirmişti. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in kuruluş destanının ilk kez sergilendiği 3 boyutlu video mapping gösterisi ile bayram coşkusunu zirveye taşıyan Yıldırım Belediyesi, bu yıl da düzenleyeceği etkinliklerle Yıldırımlılara ve Bursalılara unutulmaz bir Cumhuriyet sevinci yaşatacak. 29 Ekim’de saat 19.00’da Gökdere Meydanı’ndan mehter takımı öncülüğünde düzenlenecek geleneksel kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler, Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı’ndaki devam edecek. 1923 Yıldırımlı kadının 20 milyon ilmek ile örerek rekor kıracağı Türk Bayrağı, Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı’nda göğe yükselecek. Ardından sevilen rock müzik grubu Manga ve ünlü pop sanatçısı Merve Özbey konserleri ile Cumhuriyet ateşi tüm Bursa’da yanacak.

‘REKORA İMZA ATACAĞIZ’

Daha önce gerçekleştirilen kutlamalarda olduğu gibi, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bu yıl da Bursalıların hafızalardan silinmeyecek etkinliklerle yaşatacaklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz Cumhuriyet bayramlarımızı kutlarken aynı zamanda, Anadolu’nun kapılarını bize açan Malazgirt Zaferi’ni, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu, İstanbul’un fethini, Büyük Taarruz’u da kutluyoruz. Biz 100 yıllık bir tarih bölümüne sınırlandırılamayacak kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. Geride kalan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımızda Yıldırım’a yakışır bir coşkuyla unutulmaz etkinliklere imza attık. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 95. yıl dönümünde de yine bir rekora imza atacağız. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla, tüm unsurlarıyla vatanımızı savunan ve kurtuluşa yürüyen bu milletin şanlı bayrağını 1923 kadınımızın ilmek ilmek örmesiyle ortaya çıkararak rekora imza atacağız” dedi.

‘TÜM BURSALILARI BEKLİYORUZ’

Geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü ve ardından düzenlenecek etkinliklerle bayram kutlamalarının süreceğini hatırlatan Başkan Edebali, “Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünde ilçe sakinlerimize ve Bursalı hemşehrilerimize uzun yıllar hatırlayacakları bir bayram sevinci daha yaşatacağız. Gökdere Meydanı’ndan düzenlenecek gelenekselleştirdiğimiz kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerimiz, Bayrak Alanı’ndaki etkinliklerimizle devam edecek. 1923 Yıldırımlı kadınımızın 20 milyon ilmek ile örerek rekor kıracağı Türk Bayrağı’mızın, Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı’nda göğe yükselmesi ile zirveye ulaşacak olan bayram coşkusu, konserlerimizle doruğa ulaşacak. Bursalı hemşerilerimiz 29 Ekim’de kimseye söz vermesinler. Çünkü Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşayarak, birlik beraberlik ateşimizi daha da harlamak ve tarihe tanıklık etmek için onları Yıldırım’a bekliyoruz” diye konuştu.

 

...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.