Öne Çıkanlar Bursagaz Engelsiz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

Dr. Alper Hasanoğlu yeni kitabının müjdesini Hepsitv’de verdi

Hepsiburada’nın Youtube Kanalı Hepsitv üzerinden yayınlanan “Yekta Kopan’la Yazar Söyleşileri” programının üçüncü konuğu psikoterapist ve psikiyatr Dr. Alper Hasanoğlu oldu. Yekta Kopan’ın tüm sorularına cevap veren Dr. Alper Hasanoğlu, konuşmasına kitabında da geçen “Psikolog ve psikiyatrist klinikleri neden dolup taşıyor?” sorusuyla başladı. İnsanların genellikle hayatın anlamını bulamadıklarına ve ilişki sorunları sebebiyle buralara başvurduğuna değindi. “Hayat ve Diğer Hastalıklar” kitabıyla birçok konuda insan ruhunun derinliklerine inerek orada bulduklarını gün yüzüne çıkardığını belirtti. Özge Ekmekçioğlu’nun da çizdiği çizgilerle kitaba değer kattığını da ekledi. Okurlara yeni çıkaracağı kitabın müjdesini de veren yazar, yeni çıkacak kitabında felsefeyle psikiyatriyi buluşturacağını söyledi. Kitabının adına henüz karar vermeyen yazar yeni kitabının adının “Yaşama Zanaatı” olabileceğini açıkladı.

“Mutsuzluk da ihtiyaç duyulan bir ruh hali.”

Dr. Alper Hasanoğlu, normalde depresyonun bir hastalık olduğunu ancak Türkiye özelinde depresyonun her zaman bir hastalık olmadığını belirtti. Türk insanının her mutsuz anını depresyonla bağdaştırdığını vurgulayan Hasanoğlu, mutsuzluğun depresyon sayılmadığını söyledi. Bir hastalık olmadığı için tedavi edilemeyen mutsuzluğun, aslında insanlar için ihtiyaç duyulan bir ruh hali olduğunu da ekledi.

“Kadın ve erkeğin depresyonu yaşama biçimi farklı.”

Kadın ve erkeğin depresyonu yaşama ve gösterme biçimlerinin farklılık gösterdiğini vurgulayan Dr. Alper Hasanoğlu, kadınların depresyona girdiğinde kendilerini kötü ve değersiz hissedip kendilerini suçladıklarını; erkeklerin ise öfkelenip etrafı suçladıklarını belirtti. Kadınların daha çok terapiye gitmesinin onların daha çok sorun yaşadığı anlamına gelmediğini belirten Hasanoğlu, yaşadıkları her neyse bunu anlatabilme ve anlayabilme cesaretlerini gösterdiklerini vurguladı. Dr. Alper Hasanoğlu, erkeklerin bu konularda yardım istemekte zorlanmasını ise toplumsal kalıplara bağlıyor.

“Erkeğe cinsiyet eşitliğini anlatabildiğimizde öfke düzeyi çok düşecek.”

“Yanındayız Türkiye”nin kurucu üyelerinden olan Dr. Alper Hasanoğlu, bu derneğin erkeklere toplumsal cinsiyet eşitliğini anlatabilmek için kurulduğunu belirtti. Eşitliğin daha kolay sağlanması için erkeğin bilinçlendirilmesi gerektiğini ekledi. “Erkeğe cinsiyet eşitliği anlatıldığında öfke düzeyi düşecek.” Diyerek konuşmasına devam eden Hasanoğlu, bu nedenle bu derneğin varlığının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Alper Hasanoğlu’nun “Hayat ve Diğer Hastalıklar” kitabına Hepsiburada’da https://www.hepsiburada.com/hayat-ve-diger-hastaliklar-p-HBV00000AC1KZ adresinden ulaşılabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.