Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

EKONOMİST MERT YILMAZ'DAN 2020 EKONOMİSİ

Başta Artvin kökenli iş insanları olmak üzere, Bursa’daki farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok iş insanını aynı çatı altında buluşturan ARSİYAD, ikinci kez Ekonomi Buluşmaları organizasyonuna imza attı. Almira Hotel’de düzenlenen gecede Bursa’da yaşayan Artvinli iş insanları başta olmak üzere farklı sektörlerde katma değer üreten iş dünyasının yüzlerce ismi bir araya geldi.

BAŞKAN GÜRSEL DURMUŞ: “BİRLİKTE, EL ELE VEREREK EKONOMİMİZ BÜYÜYECEK”

Ekonomi Buluşmaları’na imza atan ARSİYAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş, geceye katılanlara teşekkür ederek Bursa’nın ve Türkiye’nin ekonomik istikrarına yönelik analizlerini aktardı. Konuşmasında birlik ve beraberlik içerisinde bir tutum sergileyerek ekonomiye pozitif etki sağlanacağının altını çizen Başkan Durmuş, “Milletçe bugüne kadar pek çok zorlu sınavdan geçtik ve hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. Bu başarının sırrı Türk milletinin vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve birlik beraberliğinde saklıdır” dedi.

Ünlü Ekonomist Mert Yılmaz’ın sunumu öncesinde ARSİYAD’a yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Ekonomi Buluşmaları organizasyonuna destek veren sponsorlara plaket takdim edildi. Geceye Platin Sponsor olan Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova yaptığı selamlama konuşmasında Türkiye ekonomisinin zor günlerden geçtiğini hatırlatarak, böylesi organizasyonlarla birlik ve beraberliğin sağlandığını dile getirdi. ARSİYAD’ın organizasyonunun son derece önemli olduğuna işaret eden Yeşilova, katkı koyan tüm kuruluş ve firmalara teşekkür etti. Geceye Altın Sponsor olarak destek veren Yılser Tekstil, Asbal Gıda, Ekonomik Döviz, Gümüş Sponsor olarak destek veren Cihan Grup, Özhan Marketler Zinciri, Dinçmak, Emre Vinç, Durkim ve Sidelsa firma yetkililerine de plaketleri takdim edildi.

MERT YILMAZ: “BÜYÜMENİN FORMÜLÜ SAKİN HAREKET ETMEKTE”

Nasıl Bir 2020 Yılı Ekonomisi başlıklı sunumu ile geceye katılanlara 2020 yılı projeksiyonunu anlatan Ekonomist Mert Yılmaz, Türkiye’nin 0,7 oranında bir büyüme ile yılı kapatacağını söyledi. Yaşanan siyasi gerilimler, merkez bankası faiz indirim kararları, dış politikadaki gelişmelere rağmen döviz kurunun yükselmemesi, ilerleyen dönemde büyük tehlike arz edebileceğine dikkat çeken Yılmaz, 2013 yılından bu yana Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ancak, vatandaşın cebine daha az para girdiğini hatırlattı. Büyümeye rağmen kazancın düşmesindeki en büyük sebebinin; ihracat tabanlı bir büyümenin yaşanmamasından kaynaklı olduğunu ifade eden Mert Yılmaz, “Türkiye 2020 yılında yüzde 5 de büyüyebilir. Buradaki en büyük risk şudur; büyüme uğruna hızlı adımlarla atılmış faiz indirimleri, tekrar makro ekonomik değerlerdeki bozulmalara neden olabilir. Bu ihtimalin yüksek olduğunu düşünüyorum. Sakince herkes işini yaparsa bu darboğazdan daha kolay çıkılacağını düşünüyorum. Piyasalara güven ortamının tesis edilmesi ve sakin hareket edilmesi gerekiyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gecede AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa’nın önemli SİAD Başkanları ve sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
BursaArsiad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.