Öne Çıkanlar Akbaş KKTC turizm psikoloji Atlet
banner13

‘ENGELSİZ MUTFAK’IN HUZUR KONUKLARI

Keyifli anların yaşandığı ziyarette Engelsiz Mutfak öğrencileri, huzurevi sakinleriyle birlikte kolları sıvayarak una sevgilerini kattı. Pasta ve böreklerin piştiği Engelsiz Mutfak’ta öğrenciler ve huzurevi sakinleri pişirdikleri yiyecekleri Engelsiz Yaşam Okulu’nda eğitim gören kursiyerlere de ikram etti. Engelsiz Mutfak projesi ile engelli bireylerin sosyalleşmesine ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engellilerimizin hayata kazandırılması için projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Engelsiz Mutfak projemiz ile de engellilerimizi tüketen bir anlayıştan üreten bir aşamaya geçiriyoruz. Bu proje ile engellilerimizi sosyal yaşama katarken aynı zamanda onların mutluluğuna, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine hatta meslek sahibi olabilmelerine katkı sağlıyoruz. Öte yandan Engelsiz Yaşam Okulumuz hem ailelerimiz için bir buluşma noktası oluyor hem de kardeşlerimiz burada güzel bir şekilde eğleniyorlar. Kardeşlerimize her türlü imkan ve olanağı sağlayarak burada eğitim vermeye ve onların bu heyecanına ortak olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

‘BİREY OLMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ'

 

Toplumun kendi geleceğine sahip çıkması için engellileri görmezden gelemeyeceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Dezavantajlı bireyleri mutsuz bir toplum mutlu ve zengin olamaz. Biz toplumun her katmanıyla mutlu olursak geleceğe sağlam adımlar atabiliriz. Engellileri hayata kazandırmak için sosyal projelere aralıksız devam edeceğiz. Bu kardeşlerimizi dört duvar arasından çıkarıp 'birey' olmaları konusunda teşvik ediyoruz. Kursumuzdan mezun olan çocuklarımız yaptıkları ile büyük bir iş başardılar. Engelli çocuklarımıza sahip çıkarak onların eğitimlerine gereken desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
BursaEngelsizHuzurMutfak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.