banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

FETÖ'NÜN 'KAYSERi MAHREM HAVA ASTSUBAYLARI'NA HAPiS CEZASI

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mahrem yapılanması içerisinde yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanığa, 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanıklar 12. Hava Üs Komutanlığında görevli ihraç astsubaylar Fatih Oltan Aydoğdu ve Salih Saçan ile avukatı hazır bulundu.

12. Hava Üs Komutanlığında görevli bazı astsubaylardan sorumlu olan örgütün mahrem imamı B.İ, iki ayrı duruşmada da tanık olarak dinlendi.

İtirafçı olan ve aynı örgüt kapsamında başka bir dosyadan yargılaması devam eden B.İ, emniyette elektrikçi olarak çalışırken ihraç olduğunu söyledi.

Örgütün kendisine "Nadir" kod adını verdiğini, örgütün talimatı ile bazen kendi evinde bazen de sohbette yer alan askerlerin evinde astsubaylara sohbet verdiğini anlatan B.İ, bu durumun 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsüne kadar devam ettiğini anlattı.

Örgütün bekar olanlardan yüzde 20, evli olanlardan ise yüzde 10 himmet topladığını aktaran B.İ, sanıklar Aydoğdu ve Saçan'a da sohbet imamlığı yaptığını dile getirdi.

Aydoğdu'nun 2014 yılında sohbet grubunda yer aldığını ve kendisinin tayini çıkana kadar sohbetlere devam ettiğini kaydeden B.İ, irtibatı ise cep telefonundan değil, sabit hattan yaptığını anlattı.

Mahkeme başkanının, örgüt mensuplarının tekel büfelerinde bulunan telefonlardan arama yaptıkları konusunun dikkatini çektiğini sorması üzerine tanık, kendisine böyle bir talimat verilmediğini ve normal büfelerde bulunan sabit hatlardan arama yaptığını aktardı.

Örgütün, sohbet gurubunda yer alan kişiler hakkında istihbarat talebinde bulunmadığını, borcu çok olan, kadın ve namaz zaafı olan askerleri sorduğunu belirten B.İ, istihbaratın üstleri olan müdür ve müdür yardımcıları tarafından yapıldığını söyledi.

B.İ, darbe teşebbüsünden önceden haberdar olmadığını da savundu.

Tanığı tanımadığını ve ifadelerini kabul etmediğini belirten sanık Aydoğdu ise suçlamaları reddederek tahliye ve beraatini istedi.

Savcı mütalaasında, sanık Aydoğdu'nun TSK'nın askeri mahrem yapılanmasında yer aldığı, sivil mahrem imamlar ile görüştüğü, örgüt mensupları ile ankesörlü telefonlardan ardışık ve periyodik olarak görüştüğü, toplantılara katıldığı, talimatlar doğrultusunda davrandığı ve himmet verdiği gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanmasını talep etti.

Hakkındaki örgüt üyeliği iddiasını reddeden sanıklardan Saçan da mağdur olduğunu kaydetti. Hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadığını belirten Saçan, tahliye ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Aydoğdu ve Saçan'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası vererek, tutukluluklarının devamına hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21