Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

GAYRİMENKUL FİRMALARI GELİŞMELERDEN UMUTLU

Dünyayı etkisi altına alan pandemi mücadele sürecinde gayrimenkul ve inşaat sektörüne hareket gelmesi için açıklanan yeni destek paketi ile konut kredi faizlerinin düşmesi, konut satışlarına yeniden canlılık getirdi. Türkiye genelinde banka faiz oranlarının düşürülmesi ile birlikte yaşanan konut satışlarındaki artış Bursa’ya da yansıdı. Bursa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (BURSED) Başkanı Rıdvan Hasırcı, Bursa’da emlak stoklarının neredeyse tükendiğini söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl 1-27 Haziran’da ülke genelinde 6 bin 658 kredili konut satışı gerçekleştirilirken, bu yılın aynı döneminde faiz oranlarındaki düşüşün etkisiyle bu rakam 93 bin 704’e yükseldiğini hatırlatan Rıdvan Hasırcı, “Cazip krediler sayesinde Bursamız Haziran Ayı’nda 3 bin 592 konut satışı ile en fazla konut satışı gerçekleştirilen iller arasında yer aldı. Faiz oranlarının düşürülmesi ile birlikte konut fiyatlarındaki yüzde 10-15’lik artışa rağmen yaşanan hareketliliğin Bursa’ya yeni projeleri de kazandıracağını vurgulayan Rıdvan Hasırcı, “İnşaat sektörü ve yan kollarının da işleri artacak ve bu durumda piyasaya yeni bir hareketlilik gelecektir” dedi.

 

ARAZİ SATIŞLARINDA GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞ

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye genelinde arsa satışlarında da geçen yılın ilk altı ayına yüzde 32’lik bir artış yaşandığını kaydeden Rıdvan Hasırcı, yılın ilk 6 ayında ülke genelinde toplamda 182 bin 618 tarlanın satış işlemi gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Geçen yılın ilk 6 ayında ise ülke genelinde toplam 153 bin 827 tarla satışı yapılmıştı. Tarla satışları geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 19 arttı. Türkiye geneli bu rakamları illerimize böldüğümüzde Bursamız en çok arazi satılan ilk beş ilimiz içinde yer aldı.  Buna göre, İstanbul 11 bin 639, Antalya 10 bin 250, Konya 8 bin 762, Ankara 8 bin 232, Bursa 7 bin 739 ile en çok tarla satışı yapılan iller oldu” şeklinde konuştu.

İŞYERİ ALIM SATIMLARINDA DA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Emlak sektöründe aynı hareketliliğin işyeri satışı ve kiralanmasında da yaşanmasını umduklarını belirten Rıdvan Hasırcı, ekonomik durgunluğun işyeri satış ve kiralanmasına da yansıdığını belirterek, bu alanda da yaşanacak olası bir hareketlenme ile bu durgun döneminden güçlenerek çıkılacağına olan inancını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
BursaEmlakBursed
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.