Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

GEMLİK’İ BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Bünyesinde bulundurduğu ManşetX Gazetesi, Konuttrend Gazetesi, ManşetX Dergisi, www.mansetx.com, www.bursahabermerkezi.com, www.konuttrend.com haber siteleri ile Bursa medyasının amiral gemilerinden olan İNCE MEDYA GRUP, yaptığı birbirinden çarpıcı haberler ile Bursa gündemini belirlemeye devam ediyor. İNCE MEDYA GRUP bünyesinde yayın hayatına devam eden, usta gazeteci Necmi İnce’nin canlı olarak sunduğu İNCE BAKIŞ programına konuk olan ünlü isimler arasına Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’da eklendi. Necmi İnce’ye çok özel açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın açıklamaları Bursa’da gündem oldu.


NECMİ İNCE: Türkiye'nin gündemindesiniz. Öncelikle Mehmet Uğur Sertaslan kimdir?
MEHMET UĞUR SERTASLAN: 
1971 Gemlik doğumluyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. 24 yıldır siyasetin içinde ve hep aynı siyasi partide, yaşadığı şehre katkı sağlamaya çalışan bu anlamda gayretkâr bir yaşam biçimini kendine bezemiş bir kardeşinizim. Ademoğluyum diyorum. Böyle tarif edebilirim kendimi.


NECMİ İNCE: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş günlerde, yerli ve milli aracın üretim merkezi olarak Bursa'nın Gemlik ilçesini açıkladı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz? 
M. UĞUR SERTASLAN:
 Bu çok prestijli bir iş. Bir kere neresinden bakarsanız altmış senelik bir rüya. Gerçekten öyle yani devrim otomobili ile başlayan adeta hevesimizi kursağımızda bırakan bir durumun altmış yıl sonra telafisi gibi bir proje. Umarım bütün ayaklarıyla yerli ve milli otomobil yaratabiliriz burada. Bu tarafı ile son derece prestijli de aslında. Dediğim gibi ve ben ilk yerli otomobilin üretileceği ilçenin belediye başkanıyım. Bu benim için de büyük bir kıvanç. Ama bir taraftan da, bu fabrikanın çok ciddi bir göç baskısı oluşturma durumu var. Bütün Türkiye'nin gözü artık Gemlik’te. Bir umut ortaya çıktı, Türkiye'deki işsizlik durumu belli. Türkiye'nin her yerinden, insan barındıran bir ilçe Gemlik. Adana'dan Düzce’ye kadar, 81 vilayetten kopup gelmiş yurttaşlarımızın bir arada yaşadığı bir yer. Her yerden şu an Gemlik’te yaşayan yurttaşlarımıza muhtemelen telefon geliyor ve diyorlar ki; ya biz de umuda yolculuğa hazır olalım mı gelelim mi, bir iş çıkartabilir miyiz? Oradan bu bir göç baskısı oluşturacaktır diye öngörüyoruz. Şehri buna hazırlamalıyız. Gelecek olan yeni nüfusa, onların da rahat etmesini sağlayacak burada yaşayan yurttaşların da bundan pozitif etkilenmesini olanak sağlayacak adımları atmamız lazım. Mimari ve şehircilik anlamında hem mevcut kendi işimizi istihdama yöneltilebilecek noktasında bizim bir şey yapmamız lazım. Biz işin o tarafına bakıyoruz şimdi. Fabrika biz olsak da olmasak da kurulur ama bu dediklerim biz burada doğru işleri yapmazsak olmaz. İşin bu tarafına bakmalıyız, İnşallah 2 yılın sonunda orada o araba üretildiğinde de, ilan ettik daha önce de buradan söyleyelim, üç numaralı arabayı istiyorum.


NECMİ İNCE: Yerli otomobilin üretim yeri olarak Gemlik’in seçilmesini nasıl karşıladınız? 
MEHMET UĞUR SERTASLAN:
 Şimdi hani ben bir yerde bir otomobil fabrikası kurmak istesem, onu Gemlik’te kurmak isterim. Gemlik lojistik anlamında önemli bir yer. Ne ararsın bir işletmeyi açarken, enerji nakil hatlarına yakın olsun istersin zaten var. İş gücüne yakın olsun istersin, Bursa üç milyon. Her alanda iş yapabilme yeteneği olan yurttaşlarımızın yaşadığı bir yer Bursa. Ulaşım ağı hemen yakınında olsun istersin. Karayoluyla Çanakkale köprüsü bittiğinde Osmangazi köprüsü zaten bitti Çanakkale köprüsü de bittiğinde otuz milyon nüfusa iki saatte ulaşabileceğin bir yerden bahsediyoruz. Bir daire ile otuz milyon nüfusu bir araya getiren bir yerden bahsediyoruz.


NECMİ İNCE: Gemlik yerli otomobile tamamen hazır mı?
MEHMET UĞUR SERTASLAN: 
Elbette. Çalışma arkadaşlarıma, Kurşunlu’da Kumla'da, Kent merkezinde, Cumhuriyet Mahallesi'nde, Kuzey planlama bölgesinde, daha öncesinde Gemlik taşınacak iddialarıyla alternatif olarak yaratılmaya çalışılan alanlarda, kaç yurttaşımızı barındırma ihtimalimiz var, hızlıca bunu toparlayalım ve bu alanlarda da inşaata açma konusunda takıldığımız her ne varsa sorun görülen, bunları alt alta yazın getirin bana talimatı verdim. İlk şeyin cevabını aldım. Plan bölgesi, bu plan içerisinde biz 210.000 yurtdışımızı yaşatabilir haldeyiz mevcutta. Şu an 110.000 Gemlik’in nüfusu.
NECMİ İNCE: Yani bir 100000 kişiyi daha yerleştirebilirsiniz yani bu anlamda.
MEHMET UĞUR SERTASLAN:
 Elbette ama, şunları yapmamız lazım. Bir yerde revizyon çalışmasına başlamışız, bilmem ne kanuna takılmışız. Bir yerde 18 uygulaması yapmışız, maliyenin açtığı davaya takılmışız. Bu sorunları hızlıca çözmek lazım. Yerel yönetim ile Gemlik ve Büyükşehir için ikisi adına da konuşuyorum. Yerel yönetim ile bu sorunları 10 yılda aşarız o kadar vaktimiz yok. Bütün bunları alt alta yazıp sayın Cumhurbaşkanına gideceğiz. Bu sorunları çözmemiz lazım. Aksi takdirde bu Türkiye için büyük kıvanç kaynağı olan bu tablo Gemlik’in kabusu haline gelebilir. Bütün bu konularda destek istiyoruz diyeceğim. Bursa milletvekili Zafer Işık’ın da bir beyanatını duydum. Ben sorun gibi görünen her ne varsa memnuniyetle kenti buna hazırlamak adına biz de üstümüze düşeni yaparız demiş. Bütün bunları hazırlayıp, Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüp, sonra bu sorunların çözümü noktasında talepte bulunacağız. 


NECMİ İNCE: Tabi büyükşehirle de biraz önce söylediniz ilçe belediyesi bir iktidar partisi diğeri muhalefet partisinden ama Bursa'nın kazancı için diyorsunuz biz sıkıntıları çözmeye hazırız. 
MEHMET UĞUR SERTASLAN: 
Elbette. Kimse kimseye ulufe dağıtmıyor. Vatandaşımız bana Gemlik'te bizim belediye başkanımız olacaksın ve bu işleri sen yapacaksın diye bir görev vermiş, aynı şekilde de Alinur başkana da seni sorumluluk alanın görevin bu, sen de bu nu yapacaksın demiş. Elbette birlikte yapacağız. Başka türlüsü mümkün değil. Başka partilerden de, olmamızın bir sorun yaratacağına inanmıyorum ben zaten, en baştan beri.
NECMİ İNCE: GEM Port'un hisseleri satıldı. Oradan gelen paraların akıbeti nedir? 
MEHMET UĞUR SERTASLAN: 
Bitmiş. Onu benden önceki belediye başkanına sormak lazım. Şunu yaptık bunu yaptık diyor. 


NECMİ İNCE: Evet. Başkanım çok teşekkür ediyoruz tabi 1. Yılı tamamlayacaksınız önümüzdeki aylarda. Son cümlelerinizi alalım 
MEHMET UĞUR SERTASLAN: 
Bu son mesaj konusunda benim bir alışkanlığım var. Bütün sorulardan münezzeh bir cevap vereceğim. Türkiye'nin şu an en çok ihtiyaç duyduğu şey, kamplaştırmak ortamından kurtulmak gibi bir durum. Barışmamız lazım mutlaka. Duymayanlar için bir kere daha söylüyorum. Bakın beraber kaldırıyoruz en sevdiklerimizin cenazelerini Ama sen buna bakıyor musun hiç, hangisi benim partimden, hangisi değil, hangisi Alevi, hangisi Sünni, hangisi siyah, hangisi beyaz yok bakmıyorsun değil mi? Ya da düğünlerde çekiyoruz halayları, horonları birlikte de tepiyoruz. Bakıyor musun sağında solunda kim var diye? Ben biz böyle isek güçlüyüz. Omuz omuza, 16 kere yıktılar bizi. 17'inci kez kurulduk. Her biri kan ile gözyaşıyla, her doğumda ölüm de böyle oluyor. Bir kere daha mı yıksınlar? Kurtulsun herkes bu önyargılarından, kamplaşma kutuplaşma ortamından çıksın. Kimse kimseden daha milliyetçi değil, kimse kimseden daha hayırsever değil. kimse kimseden daha Allah'a yakın değil. Hiç kimse bunların hesabını yapmasın. Herkes birbirini sevmeye gayret etsin, Barış’a ihtiyacı var, en çok bu şehrin, bu ülkenin, bu dünyanın. İnsan olduğumuzu unutmayalım. O zaman ancak keyfine varacağız yaşamanın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.