Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş Atlet KKTC turizm
banner13

GÜÇLÜ DEVLET OLMAK İÇİN İNSANA YATIRIM YAPMALIYIZ

Dernek merkezinde gerçekleştirilen törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi Başkanı Nedret Yayla, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Kulüp Üyeleri, BUMİAD Gençlik Komitesi Üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Programın açılışında konuşan BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Orhan Efe, “Cumhuriyetimizin kurulmasına giden yolda ve bugünü yaşayıp solumamızda 30 Ağustosun önemini idrak ederek yaşamamız ve yaşatmamız, coşku ile kutlamamız gerekiyor. Ülkemizin geleceğine yön verebilmek için geçmişimizde yaşananları çok iyi bilmemiz gerekiyor.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve varlığında en önemli mihenk taşının 30 Ağustos olduğunu hepimiz biliyoruz. BUMİAD olarak ilk 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamamızı 2016 yılında gerçekleştirmiştik, şimdi gelenekselleştirerek her yıl aynı coşkuyla, aynı heyecanla Zafer Bayramımızı kutluyoruz” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihimizde çok önemli bir yere sahip olduğunu da kaydeden Efe, “30 Ağustos, bir milletin tarih sahnesinden yok olmak üzereyken adını değiştirip onu sonsuza kadar hür kılan bir mihenk taşıdır” şeklinde konuştu.

Efe, “İnsana yatırım yapmalıyız”

Ulus olarak birçok sıkıntıyı atlattığımızın altını çizen Başkan Efe, “Bu coğrafyada milletçe yaşamımız sürdüğü sürece bu inancı, mücadeleyi ve haklı zaferi kutlayacağız. İçinde bulunduğumuz ve ileride karşılaşacağımız tüm sıkıntıları atlatabilmemiz için mutlaka tarıma, bilime ve teknolojiye yatırım yapmalıyız. Önce insana yatırım yapmalıyız bunu yaptığımız müddetçe dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacağız” ifadelerini kullandı.

Tanır, “Milli Mücadele ruhunu taşıyoruz”

Milli mücadele ruhunun halen yaşadığını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır ise, “Milli mücadele ruhunu hala taşıyoruz. Bu milletin üstün karakterli yurttaşları hala o milli mücadele ruhunu taşıyor. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

Öte yandan gecenin devamında, Dans Eğitmeni Mehmet Aldemir ve Lions Kulübü Dernekleri üyeleri Vals gösterisi ile geceye renk kattı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları çalan müzisyenler, gecenin sonunda 10’uncu Yıl Marşı ile tüm davetlilere Zafer coşkusunu yeniden yaşattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.