Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

HAYAT KİMYA’DAN TÜBİTAK SANAYİ DOKTORA PROGRAMI’NA DESTEK

Sektöründe yenilik ve ilklerin öncüsü olan Hayat Kimya, TÜBİTAK’ın (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile desteklenmesine yönelik başlattığı 2244 Sanayi Doktora Programı’na dahil oldu. 500’den fazla doktora öğrencisinin desteklendiği, sanayi ve üniversiteleri buluşturan programa katılım için Ankara’da bir imza töreni düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımı ile gerçekleşen imza töreninde Hayat Kimya programa destek belgesini aldı.

Program kapsamında, Hayat Kimya’nın global yenilk üssü olarak konumlanan Ar-Ge merkezinde, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’den toplam 18 doktora öğrencisine tezlerini hazırlamaları ve doktora programlarını tamamlamaları konusunda destek verecek. Hayat Kimya aynı zamanda doktora öğrencilerine program süresince hem eğitim sürecinin Hayat Kimya’da geçirilecek bölümünde, hem de mezuniyet sonrası istihdam edilme dönemlerinde danışmanlık sağlayacak.

“Ülkemizin Sanayisi Gelişimine İnovasyonla Katkı Sağlıyoruz”

Bu program sayesinde gençlerin sektörü daha yakından tanıyacak ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sanayi işbirliği ile eğitimlerini tamamlayacaklarını belirten Hayat Kimya Ar-Ge’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Koç “Kocaeli’ndeki Ar-Ge merkezimizde 17 doktora29 yükseklisans mezununu olmak üzere toplamda 90’ın üzerinde araştırmacı ve çalışanla, hammaddeden ambalaja kadar farklı alanlarda verimliliği artıran yenilikçi projeler üzerinde çalışıyoruz. 20 TÜBİTAK2 EU projesi ve gerçekleştirdiğimiz 50’den fazla patent başvurusu ile sektörde örneği görülmemiş bir ilke imza attık. Sektörde fark yaratan yenilikçi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin sanayi gelişimine inovasyonla katkı sağlıyoruz.’’ dedi.

Türkiye'de HAYAT imzası taşıyan bazı ilk'ler:

• Türkiye’nin İLK çocuk deterjanı BİNGO’dan

Parfümsüz, boyasız ve hipoalerjenik formülüyle çocukların hassasiyetine özel geliştirilen ilk deterjan.

• Türkiye’nin İLK çift tarafı da yumuşak tuvalet kağıdı PAPİA’dan

Özel visconip teknolojisiyle çift tarafın da yumuşak olmasını sağlayan “B-side” özelliği sunan ilk tuvalet kağıdı.

• Dünya’nın İLK ve TEK elastik gövdeli, sarkmayan 3 Boyut teknolojili bebek beziMOLFİX’ten

Tüm gövdeyi saran ve sarkmayan bez ile çocuklar daha rahat hareket edebiliyor.

• Türkiye’nin İLK deterjanlı temizlik kağıdı FAMİLİA’dan

Kağıt havlu ile deterjanı bir araya getirip, mutfakta ve banyoda farklı yüzeyleri, ayrı ayrı bez kullanmak zorunda kalmadan temizlik imkanı sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.