banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

HEKİMLER İSYANDA: YASA İÇİN DAHA KAÇ HEKİMİN ÖLMESİNİ BEKLİYORSUNUZ?

Bursa Tabip Odası üyesi hekimler, Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Politikaları nedeniyle artan ve gün geçtikçe önlenemez boyutlara ulaşan sağlıkta şiddet, bir hekimin daha canını aldı. Psikiyatri Uzmanı Doktor Fikret Hacıosman, İstanbul’da çalıştığı özel hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirirken, Bursalı meslektaşları saldırıyı kınadı. Muradiye Devlet Hastanesi önünde toplanan Bursa Tabip Odası üyesi hekimler, “Kamu idaresi harekete geçmek için kaç hekimin daha ölmesini bekliyor” diyerek, tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddet yaşadığını belirten Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, “Son karşılaştığımız saldırı, örneğin birkaç ay önce Eskişehir’de yaşadığımız, daha önceki nice benzerleri gibi, sağlıkta şiddetin çok sayıda nedeninden birini yalınlıkla gözler önüne sermektedir. Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık göz ardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliği görece basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddet vakalarına karşı tahammüllerini çoktan kaybetmiştir” diye konuştu.

 

YASA TEKLİFİ HAYATA GEÇİRİLMELİ

Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceklerinin altını çizen Elitez, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz. Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi de yineliyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM’ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

 

Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca sokulabilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesinin sosyal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Elitez, bireysel silahlanmanın zaman kaybetmeden kontrol altına alınması gerektiğini de vurguladı.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali gürsan 5 yıl önce

birde hasta ve hasta yakınlarına sormak lazım neden diye

banner22

banner21