Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

İMO BURSA ŞUBE’DEN, GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI SERTASLAN’A NEZAKET ZİYARETİ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırlayan Sertaslan, akademik odaların bilgi birikimine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Gemlik’teki imar alanlarının inşaata doymuşluk oranının yüzde 99’lara ulaştığını ifade eden Başkan Sertaslan, Gemlik’in yeni gelişim alanına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Fay hattının içinden geçtiği Gemlik için Kentsel Dönüşüm Birimi kurduklarına dikkat çeken Sertaslan, “Eski Gemlik diye tabir edilen, 6 mahalleyi içinde barındıran 40 hektarlık bir alan var. Ciddi bir nüfus yoğunluğu bulunuyor ve binalar 30-40 yıllık. Bunların dönüşümü için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK: GÖREVİMİZ UYARMAK

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak da, kendilerini makamında ağırlayan Başkan Sertaslan'a teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Bir meslek odası olarak, teknik ve mesleki bilgilerini belediyelerle paylaşmaya her zaman hazır olduklarını dile getiren Başkan Albayrak, ciddi bir deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan Gemlik’in yamaçlarında ise eğimden dolayı kayma riski bulunduğuna işaret etti. Akademik Oda olarak yöneticileri ve ilgili kurumları uyarma görevlerinin bulunduğunu vurgulayan Albayrak, Gemlik’te yeni imar alanları açılırken dikkatli olunması gerektiğini ifade etti  Albayrak, 2019 yılı Ocak ayından itibaren yürürlüğe giren Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nin uygulamada yaşanan problemlerini ortadan kaldırmak için mesleki denetimin önemli olduğunu belirterek, bu nedenle mesleki denetim konusunda belediyelere ve sanayi bölgelerine destek verdiklerini sözlerine ekledi. Ziyarete, İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mustafa Er, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ahmet Gönüllü, Mesut Aydın, Ali Aslan ve Şube Sekreteri Ayşegül Özbek, İMO Bursa Şubesi Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu üyesi İsa Serintürk, İMO Bursa Şubesi Gemlik
Belediyesi İşyeri Temsilcisi Bekir Şahingöz, Gemlik Belediye Meclis üyesi Elektrik Mühendisi Emir Birgün, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Jeoloji Mühendisi Zeynep Akış Serintürk’te katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.