banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

İnegöl Belediyesi’nden Tebessüm Ettiren Etkinlik

İnegöl Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle farklı bir etkinliğe imza attı. Mevlid kandili dolayısıyla toplum üzerindeki negatif etkilerin azaltılması ve tebessümün önemine vurgu yapmak üzere şehrin 3 ayrı noktasında “Tebessüm Çadırı” isimli çadırlar kuruldu. “Tebessüm sadakadır” hadis-i şerifi üzerine bugün ve Heykel Önü, AVM önü ve Sani Konukoğlu camisi önünde kurulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz çay ikramları yapılıyor. Gülümseme panolarının da hazırlandığı tebessüm çadırlarında vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirirken, ayrıca gülümsemenin önemine vurgu yapmak üzere hazırlanan broşürler de burada vatandaşlara dağıtılıyor. Stantlarda çocuklar da unutulmadı. Tebessüm çadırlarında çocuklar için de İnegöl Belediyesi logolu gülen suratlar ve tebessümün önemini belirten özlü sözlerin yer aldığı balonlar dağıtılıyor.

TEBESSÜM SADAKADIR
Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Sani Konukoğlu camisi önünde bulunan Tebessüm Çadırını ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Taban, burada tebessüm çadırlarına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Taban, “Bugün Mevlit Kandili vesilesiyle bir araya gelmiş bulunduk. Bugün Mevlit Kandili ama biz özellikle bu haftayı böyle dolu dolu geçirmek adına stantlar kurarak, vatandaşlarımızla buluşarak, çocuklarımıza balon ve şeker ikram ederek, vatandaşlarımıza çay ikram ederek bu haftayı güzel bir şekilde geçirmek istiyoruz. Yaklaşık 1 yıldır görev yapıyorum ve gerçekten şehirleşme anlamında, ortak yaşam kültür anlamında eksiklerimiz olduğunu hep ifade ettim. Ancak dönüp dolaştığımda şu manada hep eksiklikler olduğunu düşünüyorum; İslam’ı anlama noktasında Kuran-ı anlama noktasında, Peygamberimizi anlama noktasında gerçekten daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini bir Müslüman olarak ifade etmek istiyorum. Bugün de peygamber efendimizin doğumu vesilesiyle, Mevlit Kandili vesilesiyle vatandaşlarımızı bilinçlendirelim istedik. Biliyorsunuz gülümseme sadakadır. Gülümsemeyi hatırlatalım, hadisi şeriflerimizi hatırlatalım istedik. Peygamberimizi analım, hatırlatalım ve gelecek nesillere aktaralım istedik. Bununla ilgili farkındalık oluşturmak istedik” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN BİLİNCİNİ ARTTIRMAK İSTEDİK
Vatandaşları tebessüm çadırlarına davet eden Başkan Taban; “Bugün Sani Konukoğlu Camisinin önünde bir stant kurduk. Vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz çay içmeye. Çocuklarımıza balonlar dağıtıyoruz. İslam dinini anlatmak, onların daha farkında yaşamalarını hatırlatabilmek adına kendimizde görev ve sorumluluk olduğunu düşünerek bunları yapıyoruz. Ben inanıyorum ki İslam şuuruyla ve Kuran şuuruyla, peygamberimizi tanıyarak, hayatımıza onun yaşamından örnekleri alarak taklit ettiğimizde inanın hiçbir kural ve kaide olmadan her şeyin çok güzel bir şekilde işlediğini hepimiz yaşayarak göreceğiz. Örneğin temizlik konusu; temizlik imandandır kabilinden bir Müslüman kesinlikle temiz olmalıdır. Ancak bugün kolayca etrafımızı kirletebildiğimizi görüyoruz. Bunları tabi kasıtla değil, farkında olmadan yaptığımızı, bunların temelinde de peygamberimizi, dinimizi doğru anlamaktan geçtiğini ifade etmek istiyorum. Biz de çalışma arkadaşlarımızla böyle bir program hazırlayarak bu bilincin artmasını hedefledik. Ben bu vesileyle tüm ilçe halkımızın mevlit kandilini kutluyorum. İnşallah kurulan bu stantların hepsini ziyaret ederek orada olmaya gayret edeceğim. Ayrıca tebessüm sadakadır hadisi şerifini de broşürlere basarak halkımızı bilinçlendirmek istedik. İnşallah broşürlerimizi de dağıtarak daha çok tebessüm eden, birbirine sabrı tavsiye eden bireyler olalım istiyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21