banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

İYİLİK HAREKETİ 29 Ocak'ta başlıyor

Sokak hayvanları için yaptıkları ile adeta sokak hayvanlarının iyilik meleği haline gelen Bursalı kuaför ve aktivist Büşra Topuz, sokak hayavnalarına yardım amacı ile Kuaför Salonunun 3 günlük gelirini sokak hayvanlarına bağışlayacak. Konu ile ilgili açıklama yapam Büşra Topuz ''

Merhaba arkadaşlar ben Büşra Topuz, bu sefer güzellik ve bakımla değil çok özel bir proje ile karşınızdayım. Bu aslında tüm insanlığı ilgilendiren bir proje, sokak hayvanları. En derin anlamları taşır içinde. Bu yaşam denen döngü de en çok bakıma muhtaç canlılar sokak hayvanları. Kediler ve köpekler. Yanından hiç farketmeden vurup geçtiğimiz hayvanlar. Hani derler ya onların tüğleri var onları ısıtıyor. Hayır! Üşüyorlar. Bizim de kıyafetlerimiz kürklerimiz var üşümüyor muyuz?Doğal gazlı evlerimize kendimizi nasıl çabucak atarız onu düşünüyoruz. Onlarda üşüyor hatta o kadar üşüyorlar ki donarak ölüyorlar. Sadece konuşamıyor ve anlatamıyorlar. Hani derler ya hayvanlar sokakta yemek bulurlar. Hayır! Bulamıyorlar her gün yüzlercesi açlıktan ölüyor. Çok değil sadece 1 dakika empati yapalım hep birlikte sokak hayvanı olduğumuzu varsayalım. Sokakta yaşıyoruz. Sadece kabanımız var üzerimizde ve rüzgar, kar, yağmur, soğuk ayaklarımız ellerimiz ıslak buz gibi. Konuşamıyoruz, karnımız aç, insanlar bize eziyet ediyor, dükkanlarının önünden kovalıyor, bazıları tecavüz ediyor, bazıları gözlerimizi uyuyor, tekme atıyor kuyruğumuzu kesiyor. Açlıktan ölmek üzere iken yanımızdan bir sürü insan geçiyor ve hiç biri durup bir kap mama bir kap su vermiyor. Nasıl? Dayanabilir miydik? O koskoca bünyemiz bile tüm bunlara dayanabilir miydi? Hayır. Biz bunun asla hesabını veremeyiz ne kendi insanlığımıza nede bizi akıllı ve iradeli yaratıp, hayvanları bize emanet eden Allah'a. Bu kadar lüks yaşarken onlara sırtımızı döndüğümüzün hesabını veremeyiz. Ve o sessizlik. Bu proje hepimizin bir dönüm noktası olsun. Artık hepimiz duyarlı olalım onlara mama alacak paramız mı yok? Bir lokma ekmeğimizi paylaşalım. Kalan yemekleri çöpe değil bir kaba koyup kapımızın önüne bırakalım. Kalan yemeğimizde mi yok? O zaman bir kap su koyalım. Belki de cennet onlardan sakındığımız bir kuru ekmekte saklıdır. Ne dersiniz? Haydi hep birlik olup onlara destek olalım. Hepinize şimdiden yaptıklarınız ve yapacaklarınız için çok teşekkür ederim'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21