Öne Çıkanlar Yankı futbol BUSİAD Engelsiz Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

İZNİK HALK EĞİTİM’DE YILSONU SERGİ HEYECANI

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslara devam eden kursiyerlerin 2018-2019 dönemine ait çalışmalarını içeren serginin açılışına Kaymakam Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkan Vekili Zeliha Peşte, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Filiz Baran, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşları ile odaların ve birliklerin temsilcileri, İlçelerin halk eğitim müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler, Kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını takdim ederken, etkinlik folklor ekiplerinin gösterileri ile renklendi.

 “İLÇE GENELİNDE 3051 KURSİYERE ULAŞTIK”

   Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ablak “Milli Eğitim faaliyetleri içerisin de, halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Her zaman ve her yerde yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflendirilmektedir. Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya herhangi bir kademesin de eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması oluşmaksızın kazanmaları ve ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları ve meslek edinme imkânları sağlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde başlatılan kampanya kapsamında ilçemizde 30 kurs açılmış olup 79’u kadın 47’si erkek olmak üzere toplam 126  kişi katılarak okuma-yazma öğrenmiştir. İlçemiz genelinde bu güne kadar 40 branşta 213 kurs açılmış olup bu kurslara 1950 bayan 1101 erkek olmak üzere 3051 kursiyer katılmıştır.  Açık Öğretim Lisesinde 850 , Açık Orta Okulunda 430 öğrencimizin iş ve işlemleri yapılmıştır. Bu sorumluluğu paylaşıp kurslarımızın açılmasında katkıda bulunan başta Sayın Kaymakamımız Bülent Bayraktar’a Belediye Başkanımız Sayın Kağan Mehmet Usta'ya, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammed Asil, şube müdürlerimize, mahalle muhtarlarımıza, bizlere okullarını açan okul müdürlerimize, tüm öğretmen, usta öğretici ve personelimize, katılan tüm kursiyerlerimize ve sergimize uzaktan, yakından teşrif ederek bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Protokol üyeleri konuşmalar sonrasında yıl sonu sergisi açılışını yaparak, sergileri tek tek gezerek sergilerden bilgi aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.