Öne Çıkanlar Engelsiz Kıyak Bursagaz sungurlu Sanat
banner13

KELES’TE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER DAĞ İLÇELERİNİN GURURU OLDU

Zorunlu hizmet bölgesi seçilmesiyle dağ ilçelerinde öğretmen açığının kapanmasının yanı sıra , buralara gelebilmek için yüksek puanlar alması gereken öğretmenlerin hizmet sürelerinin de ilçe merkezinde yedi yıl , mahallelerinde ise beş yıl olması dağ ilçelerinde başarı ortalamasını artırdı. Ödüllerini bizzat Ak Parti bursa milletvekilleri Muhammet Müfit AYDIN , Osman MESTEN ve Keles Belediye Başkanı Mehmet KESKİN’den alan öğrencilerin sevinçleri dağ ilçelerini gururlandırdı. LGS sınavında başarıya giren Özge GÜLER Bursa’da otururken Üniversite sınavında başarıya giren Esra BURHAN Keles’e 24 km uzaklıkta olan Dedeler köyünde oturmakta. Ödüller verilirken Çifte mutlulukla herkesi şaşırttılar. Keles Anadolu İmamhatip Lisesinde okuyan Esra BURHAN sınavda dereceye girdiğini tarlada çalışırken öğrendiğini söyledi.Keles Belediye Başkanımız Mehmet KESKİN ,Okul müdürümüz erhan EREN,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın NARİN ve öğretmenlerim köye gelmişler bizi bulamamışlar, bizim tarlada çalıştığımızı öğrenince tarlamıza gelerek haber verdiklerinde ailecek çok sevindik. İstanbul’da Recep Tayyip ERDOĞAN Anadolu İmamhatip lisesinde bana ödül verilecek dendiğinde ben çifte mutluluk yaşadım diyen Esra BURHAN , ben daha önce hiç deniz görmedim ve İstanbula gittiğimizde denizi göreceğim için hem çok sevindim hemde çok heyecanlandım dedi. Aileside çifte mutluluk yaşadı.

Annem ve Babam hep İstanbul’a gitmek istiyorlardı, oradaki türbeleri gezmek istiyorlardı fakat paramız olmadığı için en fazla Bursa’ya Kadar gidebildik, oda ya düğün dernek için yada hastane içindi. Eğer Annemi ve Babamı da İstanbul’a götürürseniz geliri  Annemi, babamı ailemi de götürürseniz çok sevinirim diyen BURHAN’a çifte mutluluk yaşatıldı ve ödül almaya İstanbul’a ailecek götürüldü. Herhangi bir dışarıdan eğitim , destek almadan sadece okuldaki eğitimlerle dereceye giren öğrenciler öğretmenlerine ayrıca teşekkür ettiler.Sınıflarımızda öğrenci sayımız çok az, öğretmenlerimiz çok başarılı ve bizlerle aile gibiler.Sürekli öğretmen değişmediği için çok şanslıyız en azından bir öğretmen bir çocuğu eğitimin başından sonuna kadar takip ediyor ve onu mezun ediyor , buda bizim için çok önemli çünkü adaptasyon süreci diye bir şey yaşamıyoruz ve aradaki o geçen zamanı derslerimize ayırıyoruz dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet KESKİN kendimde eğitim camiasından geldim diyerek eğitime ciddi önem verdiklerini ve sürekli okullarımızı takip ediyoruz diyerek idarecilerimizle , milli eğitim müdürümüzle sürekli istişareler içindeyiz.Yapılacak her işi , atılacak her adımı beraber atıyoruz ve elimizi taşın altına birlikte koyuyoruz.Yapılacak işlerin yanı sıra artı neleri katabiliriz diye sürekli toplantı halinde bulunuyoruz ve yapılan çalışmaların meyvesini de şimdi olduğu gibi hep yiyoruz dedi. Ak Parti Bursa Millet Vekilleri Muhammet müfit AYDIN ve Osman MESTEN öğreciye ödüllerini verirken bizim bir hayalimiz var ve bu hayalimiz geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi daha iyi yetiştirebilmek ve en iyi bir şekilde eğitmek.Bunun içinde elimizden geleni yapıyor ve gece gündüz çalışıyoruz.

Daha önceleri kimsenin gelmek istemediği ve sürekli öğretmen açığının olduğu bir mahrumiyet bölgesi olan dağ ilçelerimiz şimdi ise Bursa’mızı gözbebeği ve bizlerinde gurur kaynağıdır. Buralardaki eğitim seviyesini artırmak ve öğretmen açığını ortadan kaldırmak için iktidara geldiği gün çalışan Ak Parti miz şimdi ise bunun haklı gururunu yaşamakta dır diyerek bu tür ve buna benzer çalışmaları gördükçe bizler ülkemiz için , çocuklarımız için gelecek için daha da çok çalışacağız diyerek gençlerin başarılı olması geleceğin emin ellerde olduğu gösterir diyerek yapmış olduğumuz çalışmalarla ülkemizinde , gençlerimizinde geleceğinden en ufak bir şüphemiz yok diyerek tekrar tekrar öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve ailelerini tebrik ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.