Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

MEB’DEKİ GEÇİCİ İŞÇİLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ 12 AYA ÇIKARILMALI.

Bakan Selçuk, ilgili KHK’de yapılan değişiklikle bu durumda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 5 ay 29 gün çalıştırılan ve KHK ile çalışma süreleri 9 ay 29 güne çıkarılan işçilerin kıdem tazminatı ve işsizlik fonu kesintileriyle ilgili olarak MEB’e soru önergesi yöneltti. Ömer Fethi Gürer, önergesinde,” MEB bünyesinde geçici işçi statüsü çalışanların kadrolu olarak işte çalışmalarını sağlayacak düzenleme düşünülmekte midir?” şeklindeki soruya yanıt istedi.

Önergeye yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bakanlığımız teşkilatında yılda değişik sürelerle alt işveren işçisi olarak çalışmakta iken 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında durumlarına uygun geçici iş pozisyonunda kadroya geçirilenlerin gerek 696 sayılı KHK'ya gerekse 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununa uygun olarak yılda 10 ay çalıştırılmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığından geçici işçi vizeleri alınmıştır” açıklamasında bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise bu durumdaki geçici işçilerin çalışma sürelerinin 12 oy olması gerektiğini belirterek, “ MEB, farklı adlar ile işçileri güvencesiz ve haklarını sınırlandırarak çalıştırılıyor. Toplum yararına çalıştırma, İŞ-KUR vasıtası ile çalıştırma, Okul Aile  birliği vasıtası ile çalıştırma ve geçici statüde çalıştırma gibi uygulamalarla işçiler tazminatsız ve güvencesiz çalıştırılıyor. İki okula bir hizmetlinin düştüğü bakan yanıtı ile açığa çıkmıştı. MEB gibi eğitim alanında dahi emekçiler sömürülüyor. Sürekli kurum çalışanı olması gereken emekçilerin, okul açık iken çalışıp tatil döneminde işsiz kaldığı gibi iş güvencesi de yok. İş sürekliliği olmadığı için okul temizliği, bahçe bakımı gibi sorunlarda oluşuyor. Çoğu okul bahçesi bakımsız. Özellikle yaz boyu ağaçların çiçekler dahi kuruyor. Sürekli çalışma olmadığı için verim ve okulun görevlisi olma duygusu düşüyor. İstisnasız tüm çalışanlara kadro verilmelidir.Kıdem tazminatı, işsizlik fonu gibi yararlanabileceği haklardan mahrum kalan geçici işçiler için güvenceli bir iş olanağı yaratılmalıdır.” dedi.

ki işçilerin yılda 10 ay çalıştırılması için vize alındığını bildirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21