banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

MOLLAYEGAN’A ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ

Yıldırım Mahallesi’nde 2 bin 100 metrekare alanda, inşa edilecek merkezin bünyesinde çocukların kullanımına yönelik oyuncak kütüphanesi, kütüphane, müzik odası, sinema odası, oyun odaları, bilgisayar atölyesi, kapalı ve açık etkinlik alanları yer alacak.

Mollayegan Medresesi’ndeki tadilat ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mollayegan Medresemiz önemli tarihi miraslarımızdan bir tanesi. Buradaki projemizi Anıtlar Kurulu’nun onayından geçirdik. Şuanda da tadilatlara başladık, uygulama sürecindeyiz. Öncelikli olarak geçmiş yapıya ait kalıntıları temizliyoruz. Akabinde Mollayegan Medresemizi, tarihi siluetimize uygun bir şekilde geçmişle geleceği birbirine bağlaması adına Çocuk Oyun Aktivite Merkezi olarak değerlendireceğiz.

2020’DE HİZMETE GİRECEK

Kendine has odaları ve önündeki bahçesiyle Mollayegan Çocuk Aktivite Merkezi’nin annelerin çocukları ile vakit geçirebilecekleri bir mekan olacağını dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, “Çocuklarımız burada, Yıldırım Beyazıd’ın kanatları altında geleceğe yolculuk yapacak. Mollayegan Çocuk Aktivite Merkezi, oyuncak kütüphanesi, normal bir kütüphane, bilgisayar odaları, eğitim alanları, sinema ve tiyatro odaları şeklinde atölyelerimizde olacak. İnşallah 2020 yılı içerisinde Mollayegan Medresemizi Çocuk Aktivite Merkezi olarak faaliyete geçirmiş olacağız. Burada birde ulaşımla ilgili bir takım sıkıntılarımız vardı. Kurtuluş Caddesi ile bağlantı noktasında gerekli kamulaştırmayı da sağlayarak hem Yıldırım Beyazıd Külliyesi’ne hem de Mollayegan Medresemize ulaşımı kolaylaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BursaYILDIRIM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21