Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

Mutlu Ailenin Sırrı ''Yıldırım''

BURSA-Yıldırım Belediyesi tarafından ailelerin daha mutlu ve daha huzurlu yarınları için ‘Mutlu Aile Mutlu Yıldırım’ hedefi kapsamında oluşturulan Evlilik ve Aile Okulu’nda kursiyerlere yönelik seminerdüzenlendi.

Sosyal Belediyecilik kapsamında aileninhuzur ve mutluluğuna katkıda bulunarak güçlü birey ve toplum inşasın yolunda önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, oluşturduğu Evlilik ve Aile Okulu ile Yıldırımlı ailelere ve yeni yuva kuracak çiftlere verdiği önemli kurslarla dikkat çekiyor. Uzman eğitmenler tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’ndegerçekleştirilen eğitimde kursiyerlere, ‘Ebeveyn Tutumlarının Çocuğun Üzerindeki Etkileri’ adlı seminer verildi. Seminerde anne ve babanın çocuklar üzerindeki davranışlarında benlik saygısı, okul başarısı, saldırganlık ve psikopatolojik bozuklukların oluşumunda önemli rolü olduğu söylendi.Çocuğun mutlu olabilmesi için öncelikle kendisine saygı duymaya başlanması gerektiği anlatılan seminerde, katılımcılara verilen örneklerle kişisel gelişimin, mutluluğun anahtar rolü konumunda olduğu vurgusu yapıldı. Çocuklar üzerinde cinsiyet ayrımı yapılmaması gerektiğinin de hatırlatıldığı seminerde, cinsiyet eşitsizliği yaşayan çocukların ilerde saldırganlaştığı ve stresle başa çıkamadığı da aktarıldı. Ayrıca kursiyerlere küçük bireylerin yaptığı hatalarda ve yaramazlıklarda ceza yerine hatalarını anlayacak konuşmalar yapılması önerildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.