banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

NİLÜFER NİLESPİT'İ SEVDİ

Nilüfer Belediyesi’nin sağlıklı yaşam ile çevre bilinci oluşturmak ve bisikletin kent içinde alternatif ulaşım aracı olarak kullanımını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’ Nilespit, hızla ağını genişletiyor. 3 istasyonla başlayan projedeki istasyon sayısı 21’e ulaşırken, sistemden faydalanan abone sayısı ise yaklaşık 10 bine ulaştı. Proje kapsamında üye kartı alan kişiler, kent içinde bisikleti kullanarak ulaşım ihtiyacını giderebiliyor. Akıllı bisikletlerden yararlanmak isteyenler Nilüfer Belediyesi Halk Evi ve Görükle Spor Parkı’nda bulunan "Nilespit Masasından,
www.nilufer.bel.tr adlı internet sitesinden ve NİLESPİT isimli android cep telefonu uygulamasından abonelik yapabiliyor.

187 akıllı bisikletin yer aldığı Nilespit’ten abone olmadan kredi kartıyla da kiralama yapılıyor. Üye kartıyla bisikletin bağlı olduğu parkta kartı okutarak şifresini giren kişi, kilit mekanizması boşa çıktığında kiraladığı bisikletini alıp kullanabiliyor. Kullanım sonrasında aynı istasyon veya başka istasyona bisikleti bırakılabiliyor. 7,5 lira abone üye kart bedeli ve saati 1,5 lira kira bedeli ödenen akıllı bisikletler teslim edildiğinde, kullanıcının cep telefonuna toplam harcadığı kalori kullanım tutarı ile kalan bakiyesim SMS ile bildiriliyor. Mobil Kilitli Bisiklet uygulaması da hayata geçti Nilüfer Belediyesi, Nilespit projesi kapsamında düzenlenen Mobil Kilitli Bisiklet uygulamasını da hayata geçirdi. Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere abonelere, sabit bir parkın olmadığı yerlerde de bisiklet kullanıp, park etme olanağı sağlandı. Sistem kapsamında kullanılan bisikletler belirlenen alan dışına çıktığında uyarı veriyor. Üzerinde kilit sistemi bulunan bisikletler abonelik kartı ve cep telefonu uygulamasından yararlanılarak kullanılabiliyor. GPRS ile takip edilen bisikletlerin 30 dakikası 1,5 TL. Projenin çevreci ve alternatif ulaşıma katkı sağlayıcı olduğuna dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet kullanımını ve çevre bilincini arttırmak adına Nilespit projesini hayata geçirdik. 3 istasyonla başladığımız Nilespit projesi bugün 21’e ulaştı. Yaklaşık 10 bine yakın abonemiz bu hizmetten yararlanıyor. Projemizi ileriye götürmek için gereken çalışmaları yapacağız. Projemizle hem karbon ayak izimizin azaltılmasına katkıda bulunarak çevreyi koruyoruz, hem de alternatif ulaşım aracı ile daha rahat ulaşım imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21