Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

OSMANGAZİ KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahat ve hijyenik ortamda kesebilmesi için gerekli önlemleri aldı. 21 farklı noktada kurban kesim yeri oluşturulurken, özel kesim yerleri de hijyen kontrolünden geçirildi. Osmangazi Belediyesi, çevre kirliliği ve kötü görüntülerin yaşanmadığı bir Kurban Bayramı geçirmek adına gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik ortamda kesebilmeleri için ilçedeki kapalı ve açık pazar alanları kurban kesim alanı olarak düzenlendi. Bağlarbaşı, Alemdar, Panayır, Kükürtlü, Yeşilova, Emek, Küçükbalıklı, Hamitler, Doğanevler, Alacahırka, Sırameşeler, Yunuseli, Geçit, Geçit Hayvan Pazarı, Soğanlı- Çirişhane, Yenibağlar, Hürriyet, Ziraat Pazarı, Veysel Karani Kurban Satış Yeri ve Yunuseli açık pazar yerleri ile Soğanlı ve Dikkaldırım kapalı pazar alanlarında kurban kesimi için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

SAĞLIKLI VE HİJYENİK ŞARTLARDA KURBAN KESİMİ

Kesim yerleri, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlardan arındırıldı. Genel sağlık şartlarına uygun, dezenfekte edildi. Fosseptiklerin açılması gibi alt ve üst yapı hizmetlerine dikkat edildi. Kesim yerlerinde bayram süresince kötü görüntülerin oluşmaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri görevlendirildi. Kesim yerleri bayram süresince 12 tankerle sürekli olarak yıkanacak. Her pazar alanında büyük çöp konteynerları yer alacak. Çalışmalar bayram süresince her saat sürecek. Osmangazi Belediyesi'nin almış olduğu tedbirler sayesinde vatandaşlar kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda kesme fırsatı bulacaklar.

“VATANDAŞLARIMIZIN SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDIK”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte Geçit Mahallesi'nde kurulan kurban satış alanı ve kesim yerini ziyaret etti. Büyük ve küçükbaş hayvan kotralarını gezen Başkan Dündar’a hayvan satıcıları ve vatandaşlar kurban satış yerlerinde verilen hizmetlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kurban satış ve kesim yerlerinde herhangi bir sorun yaşamaması için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Dündar, “Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik bir şekilde kurbanlarını kesebilmesi. İlçemizdeki 21 açık ve kapalı pazar alanlarını kurban kesim yeri olarak düzenledik. Ayrıca vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına 15 farklı noktadaki özel kesim yerlerini de sıkı bir denetimden geçirdik. 6 müdürlükten 185 personelimiz bayram süresince görevlerinin başında olacak. 15 motorize ekip, 24 kamyon, 16 iş makinesi ve 12 su tankeri bayram süresince çalışacak. Kurbanlarını, belediyemizin belirlediği alanların dışında kesen vatandaşlarımız, hem çevre kirliliğine sebep oluyor,

hem de halkımızın sağlığını tehlikeye atıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum. Vatandaşlarımız bayram süresince herhangi bir sıkıntı durumunda 444 16 01 numaralı telefonu arayarak bizlere ulaşabilirler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21