Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

PALANDÖKEN’DE SEZON AÇILDI MÜJDESİNİ ERZURUM VALİSİ VERDİ

İstanbul-Erzurum Tanıtım Günleri” törenle başladı. 9 Aralık’a kadar sürecek olan Erzurum Tanıtım Günlerinde çok sayıda etkinlik yapılıyor.

Maltepe sahilinde gerçekleştirilen Erzurum günleri etkinliğinde Erzurumlular memleket özlemini gideriyor. 5 gün boyunca  9 Aralık Pazar gününe kadar sürecek olan tanıtım günlerinde Erzurum’un anlatılıp, tanıtılacağı etkinliklerin yanı sıra çeşitli sanatçılar da sahne alacak.

 ‘Palandöken Efsane Bir Dağ’

Palandöken Dağını Kış turizminin merkezi haline getireceklerini söyleyen Vali Okay Memiş konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Erzurum gerçekten kadim bir şehir. Anadolu’nun giriş kapısı adeta. Sultan Alparslan’ın 1071 deki akınlarıyla başlayan daha sonra Saltuklu Beyliği ile Türklerin Anayurt yaptığı çok önemli bir merkezdir. Birçok güzellikleri içerisinde barındıran Erzurum’da, Çifte Minareli Medresenin, Yakutiye Medresesinin, Ulucami ’nin, Erzurum Kalesinin ve Üç Kümbetlerin bulunduğu bölge adeta İstanbul’un Sultanahmet’i gibi. 45 kilometre kayak pisti olan Palandöken efsane bir dağ. Erzurum dışında Dünya’nın hiçbir yerinde havaalanından indikten 15 dakika sonra kayak yapamazsınız. Bizlerde bu özelliklere sahip Palandöken’i bir numara yapmak için çalışacağız. Büyükşehir belediyemizin, kayak federasyonumuzun ve siz değerli Erzurumluların desteğiyle de bunu başaracağız. Erzurum’un güzellikleri tabi ki bunlarla sınırlı değil, Erzurum’da 20 ilçemiz var. Bunların hepsi birbirinden güzel ve gezilip görülmeye değer yerler. Türkiye’de bu yıl en erken kayak sezonunu Erzurum’da açıyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü şehrimizde muhteşem bir törenle kayak sezonuna merhaba dedik.. Türkiye’nin bir numaralı kayak merkezi Palandöken’e tüm kayak severleri davet ediyorum.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı, katılımcılar stantları gezerek Erzurum’a has yiyeceklerden tattı.

İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik alanında düzenlenen faaliyete; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Düzgün, İstanbul Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu,  İstanbul Esenyurt belediye başkanı Ali Murat Alatepe , her iki ilin İlçe kaymakamları ve belediye başkanları, İstanbul Erzurumlular Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman,  İstanbul Gümüşhane Federasyon Başkanı Vahit Olgun, Kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.