banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

REEL SEKTÖR VE FİNANS SEKTÖRÜ BURSA'DA BULUŞTU

TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği ile BTSO ve Bursa Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın yanı sıra iş dünyası temsilcileri ve bankaların üst düzey yöneticileri katıldı.

“REEL VE FİNANS SEKTÖRÜNÜN BİRLİKTE MÜCADELESİ GELECEK İÇİN ÖNEMLİ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektörlerin kritik bir dönemeçte olduğu bir süreçte üretimin, sanayinin, ticaretin ve ihracatin merkezi Bursa’da önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. İbrahim Burkay, “Ülkemizin kalkınma hedeflerinde iki önemli dinamiği oluşturan reel sektörümüz ile finans sektörümüzün içinde bulunduğumuz zorluklara karşı birlikte mücadelesi, günü kurtarmanın yanında, geleceğe de yere sağlam basan adımlarla yürümemiz için önemli bir fırsat. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TBB Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ile sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KESİNTİSİZ BÜYÜYEN TÜRKİYE”

Başkan Burkay, reel sektörün başta işletme sermayesi olmak üzere, ticaret, ihracat, ithalat, yatırım ve teminatlarında ana finansman kaynağı olan bankaların firmaların gelişimi ve istikrarlı yapıya kavuşmalarında en önemli role sahip olduğunu vurguladı. Girişimciler için tahsis edilen her kaynağın ve desteğin Türkiye’ye üretim, istihdam ve ihracat olarak döneceğini ifade eden Burkay, “Bu önemli buluşmaların 9 yıl boyunca kesintisiz büyüyen Türkiye ekonomisinin yeni bir ivme yakalaması için de önemli bir imkan sağlayacağına inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

“REEL VE FİNANS SEKTÖRÜNÜN GÜÇLENMESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu’da gerçekleştirdikleri diyalog toplantılarının 10.’sunu Bursa’da organize ettiklerini söyledi. Reel sektör ve finans sektörü buluşmasının tarihte bir ilk olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu diyalog toplantıları ile iş dünyamız olarak sıkıntıları doğrudan bankaların üst yöneticilerine iletiyoruz. Bankalarımızın reel sektörümüzün dertlerini dinlemek için sahaya inmesi çok önemli. Bu toplantılarla reel sektör ve finans sektörü birbirini daha iyi anlayacak; birlikte ortak çözümler üretecek. Her iki sektörün güçlenmesine ihtiyacımız var.” dedi.

“BU TEKERLEK BU TÜMSEKTE KALMAYACAK”

Oda ve borsalar olarak hükümete ilettikleri 4 sektördeki vergi indirimlerinin hayata geçtiğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Hükümetimiz böylelikle ekonomideki ilk pozitif adımı atmış oldu.  Kısa çalışma ödeneği aktif hale getirildi. Ödeme sıkıntısına giren SGK mükelleflerinin 60 aya kadar borçlarını vadelendirilmesi imkanı çıktı. Konut kredisi faizleri düşürüldü. Uzun süredir takip ettiğimiz, ‘Alacak Sigortası’ devrim niteliğinde. Bu uygulama 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Tüm bu önlemler piyasaya moral verirken, ticareti desteklemektedir. Bu çalkantalı süreci geride bırakacağız. Ülkemizin temelleri sağlam. Son 25 yılda çalkantılı dönemleri yaşadık. Bu tekerlek bu tümsekten kalmayacak.” İfadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN İSTİHDAMINA VE BÜYÜMESİNE BİRLİKTE KATKI SAĞLAM İÇİN BURADAYIZ”

TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden birisi olduğunu belirterek, “Bu toplantımızda iş insanlarımızla bir aradayız. Neler eksik neler fazla neleri  daha iyi yapabiliriz, bunları konuşacağız. Öz eleştirilere açığız. Karşılıklı iyi niyetle ülkemizin istihdamına, büyümesine birlikte katkı vermek için burada bulunuyoruz. Toplantının hayırlı olmasını diliyorum. Ev sahipliğinden dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Basın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantının sonunda da finans ve reel sektörü temsilcileri karşılıklı görüş alışverişi fırsatı buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Krediye ihtiyacınız var mı? Eğer bir krediye ihtiyacınız varsa, lütfen bizimle [email protected]

banner22

banner21