Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI PROGRAM

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, ‘18-24 Mart Yaşlılar Haftası' kapsamında Ali Osman Sönmez Huzurevi’nde program düzenledi. Programa Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın eşi Ayşegül Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş ve il protokolünün eşleri ile sağlık müdürlüğü yöneticileri katıldı. Programda huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek sohbet eden heyet, huzurevi sakinlerine çiçek takdim etti.

Programda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, son yıllarda yaşlı nüfusun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de arttığını belirtti. 2016 yılında Türkiye’de 65 yaş üzeri 6 milyon kişinin olduğu bilgisini veren Dr. Akan, “2018 yılında 65 yaş üzeri 8 milyon kişi bulunmaktadır. 2023 yılında ise bu rakamın 10 milyon nüfus seviyelerinde olacağını düşünüyoruz. Bu da 65 yaş üzeri kesimin 2016 yılında nüfusun yüzde 6’sını oluştururken, 2023 yılında yüzde 10 seviyelerine çıkacağını görüyoruz” dedi.

Yaşlılara Kesintisiz Hizmet

Sağlık Müdürlüğü olarak yaşlılara yönelik önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Dr. Akan, “Yaşlılarımıza yönelik, gerek birinci basamak gerek ikinci basamak gerekse ileri seviye sağlık hizmetlerinde; engelsiz, hızlı ve verimli bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Biz istiyoruz ki hiçbir büyüğümüz sağlık ile ilgili bir problem yaşamasın. Arzu ettiğinde en yakın aile sağlığı merkezine gidebilsin oradaki birtakım tetkik ve tedavilerden faydalanabilsin, sağlıklı hayat merkezlerimizde kalp rahatsızlığından tansiyona varıncaya kadar, diyabetin takibinden olası diğer risklerin takiplerini başarıyla sürdürebilsin. İlimizde bu anlamda çok büyük atılımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Daima Yanınızdayız

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın eşi Ayşegül Canbolat ise, büyüklerin kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Her zaman yaşlıların yanında olduklarını ifade eden Canbolat, “Bizler, Sağlık Müdürlüğümüz, Aile, Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile her zaman sizlerin yanınızda olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.