banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Sanayi İşbirliğinde Örnek Üniversite BTÜ

TÜBİTAK, 2018 yılından itibaren destek programları kapsamına aldığı “2244 Sanayi Doktora Programı” ile firmalarda çalışacak doktora öğrencilerine burs, sanayiye ise istihdam desteği sağlıyor. Program özel sektörde daha fazla sayıda doktoralı araştırmacı çalıştırılması yoluyla üniversite-sanayi işbirliğini de arttırmayı amaçlıyor. Sanayi ile hâlihazırda çok sayıda proje yürüten Bursa Teknik Üniversitesi, 2019 yılı Kasım ve Aralık aylarında beş farklı ilden kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği 100’ün üzerinde birebir görüşme neticesinde 42 firma ile TÜBİTAK 2244 Sanayi-Doktora Programı Protokolü imzalayarak ülke sanayiine verdiği desteği bir üst basamağa taşıdı. 

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) koordinasyonu ile TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’nı tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde, BTÜ Heyeti başta Bursa olmak üzere, Yalova, Kocaeli, Balıkesir ve Kastamonu’daki sanayi kuruluşları tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Öğretim üyelerinden oluşan BTÜ heyetine 75’in üzerinde toplantıda bizzat eşlik eden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, 2244 Sanayi Doktora Programının çıktıları alındıkça ülke kalkınmasının da ivme kazanacağını belirtti. Rektör Karademir, programın önemine yönelik olarak; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan ‘Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve TÜBİTAK başta olmak üzere devletimizin ilgili kurumları koordinasyonunda son derece stratejik ve kritik projeler yürütülmektedir. Savunma sanayiinde gerçekleştirilen atılımlar (İHA, SİHA, yerli ve milli silahlar), TEKNOFEST, ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Yapılanması’ gibi projeler bunlara örnek olarak verilebilir. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı da aynı amaçla kurgulanmış bir ulusal projedir. Özellikle sanayimizde çalışan doktoralı araştırmacı sayısını artırmak ve bu süreçte en az 5 yıl üniversite-sanayi işbirliğini doktora temelli proje üzerinden kuvvetlendirmek hedeflenmektedir.” dedi.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı başvuru süreci hakkında da bilgi aktaran Rektör Karademir; “Teknoloji Transfer Ofisimiz koordinasyonunda Kasım ayı ortasından itibaren Aralık ayı sonuna kadar yoğun bir tempoda beş farklı ilde 75 firma ile 100’ün üzerinde toplantı gerçekleştirdik. Bu süreçte farklı sanayi sektörlerinde başarı hikâyeleri oluşturarak ülkemiz kalkınmasına katkı koymuş çok sayıda firma sahibi ve sanayicimizle birebir tanışma fırsatı bulduk. Bizler de gerek TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programını gerekse BTÜ’nün gelişmiş laboratuvar altyapısını, Ar-Ge yatırımlarını tanıttık ve çeşitli alanlarda uzmanlaşmış çok sayıda akademik personelimizi sanayicilerimizle buluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde firmalarımızdan, iş insanlarımızdan yüksek teveccüh gördük ve özlenen üniversite-sanayi örneklerini yaşadık. Tüm bu görüşme süreci neticesinde 130’un üzerinde doktora öğrencisini Üniversitemizde yetiştirmek üzere 42 proje başvurusunu değerlendirilmek üzere TÜBİTAK’a sunduk. Bu yoğun süreci yöneten Bursatto ekibimize, firma ziyaretlerinde aktif görev alan akademisyenlerimize ve en önemlisi bizleri firmalarında ağırlayan tüm değerli sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum. TÜBİTAK’ın başvurularımızın tümünü kabul ederek Bursa Teknoloji Transfer Ofisimize desteğini sürdürmesini ve üniversite-sanayi işbirliklerini arttırmamıza olanak sağlamasını umuyorum.” şeklinde görüşlerini ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
BTSOBursaBtü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21