Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

SANAYİ MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ İLE ÖĞRENCİLERE AVANTAJ SAĞLANIYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçtiğimiz aylarda Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyarette Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki
ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında proje okulları niteliği kazanan okullara kayıt yaptıran öğrencilerin birçok avantajı olacak. Protokol kapsamında yer alan 9 okulda toplam 540 öğrencinin sınavla yerleştirileceğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; Gerek sınavla yerleşen Anadolu Teknik Programı öğrencilerimiz gerekse Adrese Dayalı Yerleştirme Sistemi ile kayıt olacak Anadolu Meslek Programı öğrencilerimiz için işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkânları sağlanacak. Alanında başarı göstermiş olan öğrencilerin projelerine destek verilecek. Bu çerçevede tüm öğrencilerimiz için teknik gezi ve izleme ziyaretleri de organize edilecek dedi. Sabahattin Dülger ayrıca; Protokol kapsamında sürekli hale gelecek işbirlikleriyle, okullarımıza donatım ve araç-gereç desteği sağlanacak. Bu okullarda öğrenimlerini tamamlayarak iş hayatına atılacak mezunların BTSO'ya üye işletmelerde istihdamlarına öncelik verilecek dedi. Protokol kapsamında; BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk MTAL, Hüseyin Özdilek MTAL, Hürriyet MTAL, Tophane MTAL, Şehit Erol Olçok MTAL, Şehit Ömer Halisdemir MTAL, Yeniceabat MTAL, TSO Gürsu MTAL "Proje Okulu" niteliği kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.