banner20
Öne Çıkanlar ezcane İddialar KUTLAMA Sanal aşıklık

SEDAT PEKER:MENDERES, ÖZAL, ŞİMDİ DE ERDOĞAN MI?

Yaptığı açıklamalarla, geçmiş tarihte ülkeye hizmet eden Adnan Menderes’i, Turgut Özal’ı örnek vererek anlatan Peker, o dönemde de yine bu isimleri ülkenin başında istemeyen Türk Halkı’nın, ‘Her şey güzel olacak’ sözlerini hatırlatarak, yaşadıkları yokluk ve sıkıntıya dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de aynı benzetmeleri yapan Türk Milleti’ni tarihin geçmiş yolculuğuna çıkaran Peker, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu en güzel örnek olan Şair Mehmet Akif Ersoy’un, 'Hiç ibret alınsaydı, tarih tekerrür mü ederdi?' sözleriyle tamamladı.

Peker açıklamalarında ise, “'Rahmetli Adnan Menderes gitsin de, her şey çok güzel olacak' diye söylenen masallara inanan ülkemiz insanlarının sonrasında ne kadar yokluk ve sıkıntı yaşadıkları gerçeği dua süresince aklıma takılıp kaldı. Sonrasında, 'Özal gitsin de her şey çok güzel olacak' hikayelerine inanıp bu yönde mücadele edenlerin ülkemizde yaşanan bir çok zulümden ve yokluktan ne kadar ıstırap duydukları gerçeği de dua esnasında aklımdan hiç çıkmadı. Şu anda da tarih tekerrür edercesine birbirine benzemezlerden bir koro oluşturarak,  'Tayyip gitsin herşey çok güzel olacak' diye anlatılan masalları dinleyerek zaman geçiriyoruz ne yazık ki... Yukarıdaki Menderes ve Özal örneklerindeki gibi halkımızın bir bölümü yine bu hikayelere inanıp birbirlerini de inandırmaya çalışıyorlar. Oysa ki Mehmet Akif Ersoy üstadın dediği gibi, 'Hiç ibret alınsaydı, tarih tekerrür mü ederdi?'” dedi. 

“TARİHİMİZDEN DERS ALMALIYIZ”

Geçmiş tarihten ders alınması gerektiğini vurgulayan Peker, “ Bütün herkes, 'bu söylediklerinizle il belediye başkanlığı seçimin ne ilgisi var?' diyorlar... Tabi ki birçok saflama vatandaşımız da bu tip sözlere inanmakta hiç zorlanmıyor ancak kimse kusura bakmasın, şahsım tarih okuyucusu olmanın şuuru ve de semt çocuğu olmanın gururuyla bu masallara asla inanmamaktadır. Bazı dostlarım bana diyor ki, 'Dertsiz başına neden dert arıyorsun? Çok rahat hayat yaşayabilecekken ne diye ülkenin bir çoğunun düşmanlığını üstüne çekip duruyorsun?' diyorlar... Onlara cevaben şunu söyledim: 'Ben çocukluk yıllarından itibaren iyi bir tarih okuyucusuyum... İyi tarih okuyucuları geleceği maalesef ki çoğunlukla doğru tespit ederler.' 'Gelecekte, biz ne yaptık?' diye utanç yaşayanlara gönül rahatlığıyla bakıp, 'Siz bunu hak ettiniz' diyebilmek için herkese ve her şeye rağmen kendi doğrularımı söylüyorum. Kimsenin beğenip beğenmemesi benim için hiç önemli değil, ben beğeniyorum ve bu yüzden söylüyorum” ifadelerine yer verdi .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21