Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

SOKAK HAYVANLARI KİMSESİZ DEĞİL

Orhangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından daha önceden ilçemiz genelinde sokak hayvanlarının yemlerini ve su ihtiyaçlarını giderilmesi için mama kapları ile birlikte su kaplarını özellikle sokak hayvanlarının yoğun olarak bulundukları bölgelere koymuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize verilen mamamatik uygulaması ile daha da kolaylaştı. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan mamamatik uygulaması içinde su ve yem haznesi barındırıyor. İlçemizde şuan sadece bir tane olarak verilen mamamatik ilerleyen zamanda sayısının artacağını ve şehrin birçok noktasına konulacağını ifade eden Veteriner İşleri Müdürlüğü periyodik olarak her gün kontrollerini sağlıyoruz dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “Sokak hayvanların özellikle kış aylarında yiyecek ve su ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çektiklerini ve bu süreçte Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ilçemizin bazı noktalarına su ve mama kapları koydukları ifade ederken sokak hayvanları kimsesiz değildir. Bizlerin sahip çıktığı kadar vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum. Vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var bunlar kamu mallarıdır, yem ve su konulsun gibi beklentilerimiz yok. Sadece zarar verilmemesi ve sahip çıkılmasını bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarında destekleri ile sokak hayvanlarımız sahipsiz kalmayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.