Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş Atlet KKTC turizm
banner13

SORUNLARA ‘YILDIRIM’ ÇÖZÜM

Yıldırımlıların bürokratik işlemlerinden, mahallelerinde karşılaştığı sorunlara kadar tüm taleplerine çözüm getiren Yıldırım Belediyesi, Çözüm Merkezi ile koşulsuz vatandaş memnuniyetini sağlıyor. Yıldırım Çözüm Merkezi’nde, ilçe sakinleri tarafından ilk müracaat, çağrı merkezi, sosyal medya, saha araştırma ekibi ve dış kurumlar aracılığı ile belediyeye ulaşan dilekçelerin, yönetim belge sistemindeki konular çerçevesinde müdürlüklere iletilmesi ve sistem üzerindeki dilekçeleri günlük olarak taranıyor. Yıldırımlılardan gelen ve acil olarak yerine getirilmesi gereken sorunların hızla tespiti adına kısa süre içerisinde mobil hizmet aracı ekibi talebi yerinde inceleniyor. Tespit edilen sorun, ilgili müdürlüğe aktarılarak çözüme ulaşması noktasında talep olumlu ya da olumsuz tamamlanana kadar takibi gerçekleştiriliyor. Sorun hakkında telefonla vatandaşlara tekrar ulaşılarak geri bildirim sağlanıyor. Bu noktada talep gerçekleşti ise ilçe sakinlerine bilgi veriliyor, gerçekleşmedi ise de bunun gerekçeleri Yıldırımlılara aktarılıyor. Kurum içi performansların da ölçüldüğü sistem sayesinde eksik kalan noktaların tamamlanması sağlanıyor.

YERİNDE TESPİT

Yıldırım Belediyesi olarak vatandaşlardan gelen talepleri Çözüm Merkezi’nin mobil ekibiyle kısa sürede yerinde tespit ederek, sorunun çözüme kavuşana kadar takibini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yerel yönetimlerin esas odak noktası insandır. Yıldırım’da insanlarımıza en kaliteli, en hızlı, en nitelikli hizmeti sunacak bir sistem geliştirdik. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Yıldırım Çözüm Merkezi ile hemşehrilerimizin talep, istek ve şikayetlerine karşı duyarlı bir belediye olma adına geliştirmiş olduğumuz sisteme sahibiz. Elbette ki ölçülemeyen hiçbir başarı, yeterli kabul edilemez. Yıldırım Çözüm Merkezi ile belediyemizin tüm birimlerini ilgilendiren, vatandaşlarımızın daha refah seviyesi yüksek bir hizmeti elde edebilmeleri için tüm taleplerini bu çözüm merkezi aracılığıyla analiz ettiğimiz, ilgili birimlerimize aktardığımız ve vatandaşımızın sorununun çözümünü takip ettiğimiz sistemi yönetiyoruz. Mobil araçlarımızla hemşehrilerimizin talebi üzerine kendilerini ziyaret ederek talebi yerinde inceliyor, ilgili birimlerimize konuyu aktararak sorunun çözümü noktasında işlemin takibini gerçekleştiriyoruz” dedi.

ZAMAN KAYBI ÖNLENİYOR

İlçe sakinlerinin belediyeye gidip sorunu hakkında başvuru yapma sürecinde yaşayacağı zaman kaybını önlemek adına kendilerini ziyaret ederek durum tespiti gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi doğrultusunda belediyemize gelmeleri ve dilekçeyle başvurmaları da mümkün. Ancak günümüzde zamanın değeri birçok şeyin üzerinde. Biz de teknolojik imkanları kullanarak sosyal medyadan, dijital platformlardan, çağrı merkezimizden hemşehrilerimizin talebini aldığımız zaman o talebi resmi bir başvuru olarak görerek takibini çözüm noktasına kavuşana kadar gerçekleştiriyoruz. Tüm hizmetlerimizi ve gelen talepleri değerlendirdikten sonra da geri bildirim ile vatandaşlarımızı telefonla arıyoruz. Eğer talep gerçekleşti ise vatandaşımızın memnuniyetini, gerçekleşmedi ise bunun gerekçelerini hemşehrilerimizle paylaşarak Yıldırım’ı ortak akılla birlikte yönetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘BİRLİKTE YÖNETİYORUZ’

Çözüm Merkezi ile hem vatandaşların memnuniyetini ölçerken hem de kurum içindeki performansın belirlenerek özeleştiri yapılabildiğini hatırlatan Başkan Edebali, “Hem kendi performansımızı, hem ilgili birim personelinin performansını ve vatandaşlarımızın memnuniyet düzeyini ölçebilen, kendi özeleştirimizi yapabilen bir sistem geliştirdik. Katılımcı belediyeciliği yerel yönetimin ana parametrelerinden biri olarak görüyoruz. Rutin hizmetlerin yanında Çözüm Merkezi ile dinamik bir biçimde vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, fiziki hizmetler ile ilgili ihtiyaçlarına, taleplerine anında çözüm getiren, hemşehrilerimizle ciddi bir etkileşim içerisinde olarak ilçemizi yöneten bir belediyeyiz. Bunu göreceli olarak değil, ciddi analizler ışığında elde ettiğimiz verilerle hizmetlerimizi ilçe sakinlerimize ulaştırıyoruz. Tüm Yıldırımlı hemşehrilerimizi bu konuda duyarlı olmaya ve birlikte yönetmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.