banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

TEGV BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN “TÜRKİYE’NİN SİVİL ALANDAKİ YÜZLERİ

Ülkemizde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve başarı hikâyeleriyle isimlerinden söz ettiren 11 Sivil Toplum Kuruluşu ve 2 öğretmen, Avrupa Birliği - Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Miltiadis Kyrkos tarafından organize edilen ‘’Türkiye’nin Sivil Alandaki Yüzleri: Faces of Turkey’’ temalı etkinlikte buluştu.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının öneminin anlatıldığı etkinlik, Miltiadis Kyrkos’un konuşması ile başladı. Kyrkos konuşmasında Türk sivil toplumuna desteğin kesilmemesi gerektiği mesajının altını çizdi. Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Christos Stylianides'in konuşması ile devam eden açılış, davetli tüm STK temsilcilerinin konuşmalarıyla tamamlandı.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı da aynı oturumda yaptığı konuşmada kısaca TEGV’i tanıtarak bugüne kadar binlerce gönüllümüz ile 2 buçuk milyonu aşkın çocuğa nitelikli eğitim desteği verdiğimizin altını çizdi ve böylesi önemli bir uluslararası platformda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. STK’lar, Avrupa Parlamentosu binasının en işlek noktasında ayrılan alanda tanıtıcı bir sergi düzenledi.

1995 yılından bu yana çocuklarımıza eğitimin gücünü, geleceği değiştirme cesaretini kazandıran TEGV’in standı, çocukların yaptığı sanat eserlerinin sunumuyla katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergi, 11 Ocak'a kadar ziyaretçilerini ağırladı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 39 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyonu aşkın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.orgadresi ziyaret edilebilir.

Bilgi için TNC İletişim Danışmanlığı İnay Bilge ([email protected]) / 0216 356 60 60

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21